1ste Editie Sneeuwstorm in the Box Hilvarenbeek

op maandag, 09 januari 2017. Posted in Jongeren

Op 14 januari

embrace_the_waves_2

Op 14 januari brengt The Box de winter naar binnen.

Tijdens de eerste editie van Sneeuwstorm presenteren wij drie bands die de kou van buiten en de warmte van binnen samenbrengen. Tijdens deze editie treden drie vernieuwende regionale bands op, namelijk Embrace the Waves, Great Salt Lake en World for granted.

De avond zal geopend worden door Embrace the Waves, een vierkoppige band die is ontstaan in Eindhoven en is te omschrijven als een mix tussen psychrock, surfrock en funkrock. Met de strakke en gecompliceerde drumpartijen van Tom Koonen, groovy en catchy bas- en melodielijnen van Lieve Frey op toetsen en galmende gitaarriffs van Daniël van Overveld vormen ze een goede basis voor de poëtische en maatschappijkritische teksten die door Elianne Lamberts zijn geschreven.

Beïnvloed door bands als the Doors, Led Zeppelin, Queens of the Stone Age heeft Embrace the Waves toch een eigen geluid ontwikkeld. Het geheel klinkt optimistisch, duister, opzwepend, mysterieus en dansbaar, met als doel mensen te inspireren, motiveren, aan het denken te zetten.

Hierna zal Great Salt Lake het podium betreden; deze nog nieuwe band gaat nog niet zo lang mee en over de leden is nog niet zoveel bekend, maar wel weten we dat hun ritmische, noisy post-punk a la Protomartyr, Crystal Stilts en zelfs Sonic Youth .

De derde band die op deze editie van Sneeuwstorm het podium zal betreden is World for Granted, een energiek viertal uit omgeving van Eindhoven die punk-rock mengt met alternative-rock en post-hardcore. Dit betekent knallende songs om hard op los te gaan; vol ambitie combineren ze catchy melodieën met knallende riffs en beukende beats!

Sneeuwstorm vindt plaats op 14 Januari in the Box in Hilvarenbeek. De avond is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur.