Aanstaande vrijdag open dag “Buiten gewoon gezond”

op woensdag, 26 oktober 2016. Posted in Zorg & Medisch

Op vrijdag 28 oktober

ab_voor_bord

De afgelopen maanden is er in de voormalige St. Josephkerk aan de Witvenstraat 1 te Haghorst hard gewerkt om het gebouw om te dopen tot een praktijk voor fysiotherapie, sportrevalidatie en natuurgeneeskunde.  Op 1 november opent daar medisch centrum Buiten Gewoon Gezond haar deuren. Anke Stevens (28) en Bart Neefs (30) huren het pand van eigenaar Ger Mutsaerts die in juni van dit jaar officieel de sleutel kreeg overhandigd.

Trots op het resultaat

En het moet gezegd Anke en Bart hebben er samen met twee extra collega’s echt zin in hun nieuwe praktijk van start te gaan. “We zijn ongelooflijk blij met de kans die familie Mutsaerts ons heeft gegeven om hier in Haghorst te kunnen beginnen. We zijn trots op het resultaat van de verbouwing.” En om dat aan iedereen te laten zien, is er op vrijdag 28 oktober van 14.00 uur tot 20.30 uur een open dag bij “ Buiten Gewoon Gezond” . Ongetwijfeld zullen veel Haghorstenaren gebruik maken van deze gelegenheid om te bekijken wat er van “hun“ kerk, die 2012 aan de dienst onttrokken werd,  is geworden nadat deze officieel was verkocht. Nieuwsgierig naar het nieuwe onderkomen zal ongetwijfeld ook de klantenkring van het tweetal zijn. Maar liefst 450 regionale klanten uit de driehoek Tilburg – Eindhoven – Den Bosch  zijn uitgenodigd om de praktijk te komen bekijken.

 

Fysiotherapie en natuurgeneeskunde

Anke combineert  vanuit haar ervaring de combinatie van fysiek bezig en voeding. Dit is volgens haar mede ingegeven door de Oosterse geneeskunde en kun je niet helemaal los van elkaar zien. “Gezond zijn, is de balans tussen fysiek, mentaal en emotioneel. Binnen de natuurgeneeskunde gaan we op zoek naar de verstoringen en helpen om de balans weer te herstellen.”

Bart gaat zich met name toeleggen op revalidatie en training. " Door variatie en het werken in kleine groepen kan iedereen op een leuke manier sporten!" Bijkomend voordeel is dat door middel van een test kan worden gekeken naar specifieke risico's die aan een bepaalde sport zijn verbonden.  “Door op tijd aandacht te schenken aan een blessure, kun je je zelf veel leed besparen. Maar nog veel slimmer is het om gericht te trainen en je zwakke punten bij te schaven voordat ze problemen geven. Zo kun je je blessure risico flink verkleinen en maak je je lijf sterker”,aldus Bart. Wie niet of te weinig sport kan ook bij Buiten Gewoon Gezond terecht. Zij bieden je de mogelijkheid om samen weer het sporten op te starten.

Programma open dag

Wie informatie over dit alles wil hebben, adviseren we zeker om naar de open dag te gaan. Met eigen ogen kunnen de behandelruimtes en het sportgedeelte worden bekeken. En uiteraard staan Anke en Bart u graag te woord. In de kerk zal verder een presentatie van de Commissie Kleine Kern Haghorst van de geschiedenis van de St. Josephkerk  tot nu toe te zien met tekeningen en foto’s.

Voor de kinderen komt er toepasselijk bij de ingang een springkussen te staan waar meerdere kinderen tegelijk lekker kunnen bewegen. Voor een hapje en een drankje wordt overigens ook gezorgd.

Activiteiten in de toekomst

Dat de familie Mutsaerts en Bart en Anke al een klik hebben met de gemeenschap mag wel blijken uit het feit dat in overleg met de Commissie Kleine Kern Haghorst in december weer de kerststal zal worden geplaatst  en dat een voorziening is aangebracht om de klokkentoren van Haghorst  weer te gaan luiden. Verder zullen plannen uitgewerkt om samen in de voormalige kerk kleinschalige activiteiten op te zetten. Kortom weer volop activiteiten in de voormalige kerk van de kern Haghorst!!