Als je je ogen dicht doet, hoor je ELVIS zingen en ook The Shadows spelen

op vrijdag, 24 maart 2017. Posted in Kunst & Cultuur

Op zondag 23 april

er_double_dynamite_Medium

De Brabantse fifties and sixties band The Explosion Rockets is al vaker verkozen tot de beste Rock ‘n’ Rollband van Nederland.
Op zondagmiddag 23 april a.s. in Party Centrum Hercules in Diessen zullen ze laten horen waarom.

Met je ogen dicht hoor je ze zondagmiddag 23 april a.s. Zaal Hercules aan de Rijtseweg 1 in Diessen allemaal voorbij komen: Elvis, Cliff, Buddy Holly, Jerry L.Lewis en Shakin’ Stevens.
Niet alleen de muziek is authentiek. Ook zanger Ruud Kuijpers weet de Rock ‘n’ Roll-grootheden van toen feilloos neer te zetten. Bij een nummer van Elvis, kruipt Kuijpers in de huid van Elvis. Niet alleen zijn stem, maar ook zijn bewegingen en uitstraling zijn echt Elvis.
Op zijn eigen wijze vertolkt Ruud naast Elvis ook Cliff Richard, Eddy Cochran en Shakin’ Stevens om enkele grootheden uit de eindjaren ’50 beginjaren ’60 te noemen.
Natuurlijk staat er achter hem een voortreffelijke begeleidingsband, die bekend staat als “The Dutch TCB band”, die alle licks en tricks van toen prima weet neer te zetten. De band speelt niet alleen voortreffelijk, zij staat ook te swingen op het podium, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de muziek. Met veel plezier staat de 6-mansformatie dan ook zeer geroutineerd te spelen.

Dat The Explosion Rockets een grote voorliefde hebben voor instrumentale gitaarmuziek uit de periode eindjaren ’50, beginjaren ’60 laten zij meerdere malen op de avond horen. The Shadows genieten wel hun voorkeur. Nummers als Apache, F.B.I. en Wonderful land  staan op het programma in Diessen.

The Explosion Rockets.
De band is opgericht in 1959. Zij kregen bekendheid via talentenjachten en waren al snel te horen op Radio Luxemburg. In de seventies was de band het huisorkest van de TROS top 50 en stond elke week in de TV studio live te spelen. Ook speelden zij live in de 150ste editie van Felix Meurders’ Rock ‘n’ Rollprogramma “Het Steenen Tijdperk”. In die tijd bracht de band enkele L.P.’s singles en E.P.’s uit die later op CD zijn verschenen.
Na de heroprichting in 1985 speelt de band onafgebroken zowat alle zalen van Nederland “plat” en bracht
enkele juweeltjes van CD’s en DVD’s uit. Vorige maand brachten zij een nieuwe CD/DVD album uit die geweldig werd ontvangen.

Het repertoire bestaat uit authentieke ruige Rock ‘n’ Roll, veel gitaar instrumentals tot rustige ballads uit de periode eindjaren ’50, beginjaren ‘60. Wel worden er steeds “nieuwe”oude nummers ingestudeerd, zodat de vaste fans steeds weer “nieuw “ materiaal krijgen voorgeschoteld.

De band bestaat uit zanger Ruud Kuijpers, sologitarist Joost Roest, slaggitarist Thom Sens, bassist Hank van Empel, toetsenist Martien van Engelen en drummer Frans van Esch. Meer info over de band: www.explosionrockets.nl

Partcentrum Hercules gaat zondag 23 april open om 13.00 uur.
Het optreden begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Voorverkoop: Tel. 06-45.92.85.86 of aan de zaal.

Foto: Veel muziek uit de eindjaren ’50 beginjaren ’60 met The Explosion Rockets.