Becadans en Concordia in concert

op woensdag, 03 mei 2017. Posted in Kunst & Cultuur

CC Elckerlyc, zaterdag 20 en zondag 21 mei

Concordia_en_Becadans

140 personen die samen op één podium een welluidend concert ten gehore brengen, dat is  wat zangvereniging Becadans o.l.v. Marijke Schoutens en de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 o.l.v. Alphons van Stenis gaan presteren op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei in CC Elckerlyc. Je zou van een Lenteconcert kunnen spreken.

Bij de viering van het 175- jarig bestaan van Concordia in 2014 werd het idee van een gezamenlijk concert al geopperd, maar moest worden uitgesteld vanwege het overvolle programma. Nu is het dan zover en door een gedegen samenwerking van koor en orkest staat er een bijzonder concert op de rol met een zeer gevarieerd programma van licht klassiek, filmmuziek, musicalsongs, popsongs en een enkele meezinger.
Het concert opent met het indrukwekkende 1492 Conquest of Paradise uitgevoerd door koor en orkest samen. Vervolgens treden harmonieorkest en koor een aantal keren gezamenlijk en afzonderlijk op, waarbij het koor wordt begeleid door Tonnie van den Hout op piano en Floortje Naaijkens op dwarsfluit. Zodoende is er een prettige en evenwichtige afwisseling tussen het massale samenspel van koor en orkest en de afzonderlijke optredens. 

Zangvereniging Becadans o.l.v. Marijke Schoutens en Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek op zaterdag 20 mei om 20.00 uur en zondag 21 mei om 14.30 uur. Kaarten a € 10,00 te bestellen via www.elckerlyc.nu