Blubberrun tijdens jubileum Sportvereniging EDN ’56 Haghorst

op dinsdag, 21 juni 2016. Posted in Hobby & vrije tijd

Feestweekend op 1 - 2 - 3 juli

Blubberrun_plus_logo

Uitgerekend in het jaar dat het eerste voetbalelftal van EDN ’56 promoveert van de vijfde naar de vierde klasse en het tweede elftal kampioen wordt, maakt de sportvereniging uit Haghorst zich op voor het vieren van het jubileum. Maar liefst zestig jaar geleden werd de voetbalclub opgericht en werd door de gemeenschap zelf een flink steentje bijgedragen aan het aanleggen van het eerste voetbalveld in ’t Stuk. De korfbalafdeling kwam in de jaren zeventig ook deel uitmaken van de vereniging en is ook een belangrijke tak van de club.

Programma voor jong en oud

Het feit dat de vereniging dit jaar op sportief al zolang actief is, wil het bestuur in het weekeinde van 1, 2  en 3 juli op sportpark De Haan niet zomaar voorbij laten gaan. Voorzitter Adriaan Loonen: “We denken dat we een leuk en mooi programma in elkaar hebben gezet waarbij jong en oud aan zijn trekken kan komen tijdens ons feestweekend.”

Op vrijdagavond wordt het jubileumprogramma in een besloten karakter opgestart met een  film  en disco exclusief voor eigen jeugdleden en medeteamgenoten uit combinatieteams met RKDSV voor jeugd tot en met 17 jaar.

Rode draad

Op zaterdag 2 juli kunnen ploegen op sportief gebied onderling de strijd aangaan.  De rode draad is de Blubberrun. “In de ochtend  kan de jeugd van 6 tot met 9  jaar met een team van 10.00 tot 12.00 uur  een parcours op het EDN-terrein gaan afleggen. Hindernissen met water, zand, modder en springkussens moeten worden genomen waarbij snelheid en uithoudingsvermogen voorop staat. ’s Middags kunnen van 13.00 tot 16.00 uur de jeugd 10 tot en met 15 jaar aan de bak tijdens de Blubberrun”, aldus voorzitter Loonen.

Feesten hoort natuurlijk bij een jubileum. Vandaar  dat ‘s avonds voor iedereen  vanaf 18 jaar vanaf 20.00 uur een "open" feestavond met als thema “rood-wit” - de kleuren van EDN - met een DJ en band Driven kan bezoeken. De kaartjes voor de feestavond kosten in de voorverkoop € 7,50 en € 10.00 aan de kassa.

De zondag

Op de derde dag van het jubileumweekend gaat de Blubberrun om twee uur ’s middags van start. “Die is voor deelnemers vanaf 16 jaar en bestaat uit een groter parcours. Zo moet er  onder andere ook gezwommen worden in het Wilhelminakanaal.” Inschrijven voor de Blubberrun kan overigens nog steeds. Meer informatie over deelname is te vinden op de jubileumpagina van de website www.edn56.nl.

Hollandse middag

Aansluitend op de run kunnen de liefhebbers van het Nederlandstalige lied vanaf vijf uur hun hartje ophalen tijdens de “Hollandse middag”. Een DJ en live artiesten zullen de deelnemers en bezoekers goed weten te vermaken. Van18.30 tot 19.00 uur is er een dienstenveiling ten bate van de sportvereniging. De Hollandse middag die tot 23.00 uur zal duren is gratis te bezoeken.