Burgemeester Palmen installeert nieuwe Kinderraad

op dinsdag, 28 maart 2017. Posted in Gemeente

Op donderdag 30 maart

Burgemeester Palmen installeert nieuwe Kinderraad

Op donderdag 30 maart zal burgemeester Palmen de nieuwe Kinderraad van de gemeente Hilvarenbeek installeren. Voorafgaand aan de raadsvergadering wordt om 19.00 uur voor de vierde keer een Kinderraad geïnstalleerd.

15 maart: naar de stembus

Woensdag 15 maart stond in het teken van twee soorten verkiezingen: de Tweede Kamerverkiezingen én de Kinderraadverkiezing. Kinderen van alle basisscholen in de gemeente Hilvarenbeek gingen naar de stembus om op hun favoriete Kinderraadkandidaat te stemmen. Uiteindelijk zijn per school twee kinderen uit groep 7 gekozen. In totaal bestaat de Kinderraad uit veertien kinderen.

Kennismaken met politiek en democratie

In de Kinderraad mogen de gekozen leerlingen meepraten en meedenken over het beleid van de gemeente. Vooral over die onderwerpen die direct met de kinderen te maken hebben. Zo maken kinderen op een leuke manier kennis met politiek en democratie. De ‘grote’ gemeenteraad krijgt via de Kinderraad meer inzicht in wat er leeft bij de kinderen en wat zij belangrijk vinden. Voorzitter van de Kinderraad is burgemeester Palmen. De Kinderraad vergadert vier keer per jaar. Daarnaast zijn er werkvergaderingen en enkele werkbezoeken.

U bent van harte uitgenodigd

Wilt u de installatie van de Kinderraad bijwonen? U bent om 19.00 uur van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.