Burgemeester Palmen sluit woning in Diessen vanwege hennepvondst

op woensdag, 14 juni 2017. Posted in Gemeente

Burgemeester Palmen sluit woning in Diessen vanwege hennepvondst

De burgemeester van Hilvarenbeek heeft besloten een woning aan de Hoogbocht in Diessen te sluiten na de vondst van hennep.

In een bij de woning behorende schuur heeft de politie op 4 mei 2017 een hennepstekkerij met 3120 hennepstekken aangetroffen. De gemeente Hilvarenbeek treedt naar aanleiding van de constatering van een hennepdelict op overeenkomstig het zogenoemde Damoclesbeleid. Dit beleid houdt in dat bij overtreding van de Opiumwet de pandeigenaar en pandgebruiker - naast de strafrechtelijke vervolging - een bestuurlijke  waarschuwing ontvangt of dat er een directe sluiting van het pand plaatsvindt.  

Woning drie maanden gesloten
In een schuurtje behorende bij het bewoonde pand aan de Hoogbocht heeft de politie voor de eerste keer een hennepstekkerij aangetroffen. Gezien de omvang van de hennepstekkerij heeft dat geleid tot een sluiting van de woning voor de duur van drie maanden.

Aanpak hennep
De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep(kwekerijen). Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er vaak een relatie met georganiseerde misdaad.

Gemeente vraagt inwoners alert te zijn
De aanwezigheid van hennep is te herkennen aan:

  • hennepgeur;
  • onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • constant zoemend of ronkend geluid;
  • beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

De gemeente vraagt inwoners om tips over de aanwezigheid van hennep door te geven aan de politie  via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.