Burgemeester Palmen sluit woning in Haghorst vanwege hennepvondst

op woensdag, 01 februari 2017. Posted in Gemeente

Burgemeester Palmen sluit woning in Haghorst vanwege hennepvondst

De burgemeester van Hilvarenbeek heeft besloten een woning aan de Driehuizerweg in Haghorst te sluiten na de vondst van hennep.
De gemeente Hilvarenbeek treedt bij de constatering van een hennepdelict op overeenkomstig het zogenoemde Damoclesbeleid. Dit beleid houdt in dat bij overtreding van de Opiumwet de pandeigenaar, naast de strafrechtelijke vervolging, een bestuurlijke waarschuwing ontvangt of dat er een sluiting van een woning of lokaal plaatsvindt.

Woning drie maanden gesloten.
In de woning heeft de politie op 5 december 2016 hennep aangetroffen. Gezien de hoeveelheid hennep heeft dat geleid tot een sluiting van de woning voor de duur van drie maanden.

Aanpak hennep
De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep(kwekerijen). Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er vaak een relatie met georganiseerde misdaad. Gemeente vraagt inwoners alert te zijn
De aanwezigheid van hennep is te herkennen aan:

  • hennepgeur;
  • onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • constant zoemend of ronkend geluid;
  • beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

De gemeente vraagt inwoners om tips over de aanwezigheid van hennep door te geven aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.