Coderdojo in de bibliotheek

op donderdag, 14 september 2017. Posted in Jongeren

Start op 30 september

Coderdojo3-770x513B

Programmeren moeilijk? Coderen iets voor whizzkids? Welnee! En dat wordt bewezen tijdens de CoderDojo’s in de Bibliotheek Hilvarenbeek!

De Bibliotheek Hilvarenbeek start samen met Van Laarhoven ICT en Stichting Digihelden uit Diessen in september met maandelijkse CoderDojo’s voor kinderen en jongeren in de Bibliotheek.

Mooie samenwerking tussen Bibliotheek Hilvarenbeek en Van Laarhoven Websites, mede mogelijk gemaakt door de Hilvarenbeekse Uitdaging!!

CoderDojo, wat is het?

CoderDojo is een wereldwijd project waarbij CoderDojo staat voor ‘coderen’ en ‘oefenruimte’. In de Dojo leren jonge mensen op een heel laagdrempelige manier programmeren. Er worden websites gebouwd, apps ontwikkeld, computerprogramma’s gemaakt, robots bestuurd en nog veel meer.

CoderDojo: voor wie?

Voor de CoderDojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 13 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger meekomt, om je een beetje te helpen. Ook als je al een beetje kunt programmeren en aan een eigen project bezig bent, kun je langskomen om van gedachten te wisselen of gewoon om het resultaat te delen!

Thema 30 september

In de eerste bijeenkomst kunnen de kinderen aan de slag gaan met Scratch of ScratchJr, MakerBot of Dash & Dot.

Samenwerking

De mentoren van de CoderDojo’s in de Hilvarenbeekse bibliotheek zijn afkomstig van Digihelden en van Van Laarhoven Websites, onderdeel van Van Laarhoven ICT uit Diessen.
Mentor Hugo van Leeuwen: ‘Het leuke aan het CoderDojo-project is dat ik mijn kennis kan overdragen aan jongeren. Het lijkt me heel leuk kinderen kennis te laten maken met programmeren en het maken van websites, apps en andere leuke projecten en dat ik ze enthousiast kan maken voor mijn mooie vak’.

Meld je aan!

Ben je tussen de 7 en 17 jaar en wil je graag meedoen? Zorg dan dat je erbij bent op zaterdag 30 september van 14.00 tot 16.00 uur en daarna elke laatste zaterdagmiddag van de maand. Meedoen aan de CoderDojo is gratis, maar je moet je wel van tevoren via e-mail even aanmelden bij http://coderdojo-hilvarenbeek.nl of bij Hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl