Crowdfunding via Aandeel in de Buurt een succes

op zaterdag, 15 april 2017. Posted in Belangenbehartiging

FVLS0009_Custom

OISTERWIJK – Zondag 9 april eindigde de crowdfunding campagne ‘Aandeel in de Buurt’. Vijf initiatiefnemers uit het Hart van Brabant deden mee. Via het crowdfunding platform Aandeel in de Buurt haalden zij in 30 dagen geld op om hun projecten te realiseren. Met dit online platform van de Rabobank kunnen mensen via crowdfunding (financiering) en crowdsourcing (kennis en netwerk) lokale initiatieven realiseren.

Via het platform www.aandeelindebuurt.nl mobiliseerden de initiatiefnemers op een makkelijke en leuke manier hun netwerk. Ze verzamelden via het platform tijd, kennis en/of geld voor hun idee. Van hun buddy, een medewerker van de Rabobank, kregen ze daarbij begeleiding. Ook leerden ze hoe ze een succesvolle campagne kunnen voeren voor hun project.

Vijf initiatiefnemers uit de regio behaalden ruimschoots hun doel
De initiatiefnemers komen uit Haaren, Hilvarenbeek, Haghorst en Moergestel. Hun projecten waren gekoppeld aan clubs uit de regio:

  • Bart Pijnenburg haalde voor Stichting Gemeynt De Es € 7.545,00 op. Met het bedrag dat hij via Aandeel in de Buurt bij elkaar haalde legt de stichting een nieuwe zorgtuin aan in Haaren.
  • Joris van Hulten wilde voor Stichting Hilverjazz € 8.500,00 crowdfunden. Uiteindelijk leverde Aandeel in de Buurt HilverJazz € 14.960,00 op. In november organiseert de stichting met deze bijdrage een nieuw Jazzfestival in Elckerlyc Hilvarenbeek.
  • Anja Donkers haalde € 9.250,00 op voor Stichting Huifbedrijden Donkhorst. Haar doel was het crowdfunden van € 8.000,00. Met deze bijdrage past de stichting de ontmoetingsruimte van de rijhal in Haghorst aan. Zo kunnen ze ook met slecht weer vrijwilligers en mensen met een beperking ontvangen.
  • Hans Geeraets wilde met Aandeel in de Buurt € 8.750,00 ophalen voor Stichting Museumbrouwerij De Roos. Door de campagne van zijn team leverde het de stichting een bedrag van € 10.946,00 op. Hiermee restaureert de stichting een Bedford vrachtwagen uit de museumbrouwerij in Hilvarenbeek. Zo verbetert de bierbeleving in het museum.
  • In het laatste weekend van september organiseert Stichting WieKentKunst 20 jaar LandArt en Podiumkunsten in Moergestel. Hennie van Schooten haalde met haar Aandeel in de Buurt campagne € 8.321,00 op voor het jubileum.

De bank droeg naast het bieden van een platform ook bij met een matchfunding. Deze matchfunding bedroeg maximaal € 4.000,00, afhankelijk van het doelbedrag.