Diessen in beeld

op vrijdag, 07 juli 2017. Posted in Kunst & Cultuur

Diessen_in_beeld

Als weer sinds vele jaren bestaat er de mogelijkheid om reportages over Diessen te zien op Beek TV. Dat wil zeggen voor diegenen die aangesloten zijn op het kabelnetwerk van Hilvarenbeek en als provider Caiway hebben. En dat zijn er, voor wat betreft Diessen, niet erg veel.

Wil dat zeggen dat u niets over Diessen kunt zien ? Welnee ! Niet getreurd ! U kunt alles zien wat er ooit voor Beek TV is gemaakt en natuurlijk is dat op uw computer, tablet of smart TV.  

Jan van de Wiel, wijd en zijd bekend vanwege zijn tennislessen ook in het Diessense en Jan Cools, ook niet onbekend in Diessen vanwege het feit dat hij getrouwd is met Ciska, dochter van Jan en Betsie van Gestel ut de Woaterstroat, richtten een stichting op, genaamd Beek in Beeld.

Zij maken een groot deel van de reportages die op Beek TV te zien zijn. Voor al diegenen die dat niet kunnen zien hebben wij een abonnement op VIMEO. Dus al hetgeen wij maakten en nog maken voor Beek TV en is daar te zien.

Ga naar uw computer, tablet, iphone of iPad en typ in: VIMEO HILVARENBEEK en ziedaar alles staat er op. Dus ook alles wat wij maken en maakten over Diessen, Haghorst en Baarschot.

Vandaar ook dat we dit artikel begonnen met de aanhef DIESSEN IN BEELD want anders had u het misschien niet eens gelezen.

“Waarom dan nu pas dit artikel ?” zult u zich enigszins verbolgen afvragen. Nou, dat zit zo;

Jarenlang werd op Beek TV, tot vervelens toe, een documentaire gedraaid over Hilvarenbeek in de vijftiger jaren. Het bleek wel een toppertje te zijn want hij werd op internet duizenden keren bekeken. Ook door mensen die Hilvarenbeek al lang verlaten hadden, verhuisd of geëmigreerd naar Canada, Australie en noem maar op. Voor hen was het een feest van herkenning.

Nu vonden we twee soortgelijke films over Diessen. Eentje uit 1955 en eentje uit 1970. Misschien zijn ze bij u al bekend maar misschien ook niet. De film uit 1955 staat nu ook op VIMEO HILVARENBEEK. In ieders geval aanleiding genoeg om met regelmaat VIMEO HILVARENBEEK te bekijken of er iets voor u bij zit. Dat moet haast wel want inmiddels staan er meer dan 230 reportages op.

Onder andere ook een reportage over een kamp van Jong Nederland Diessen. De kwaliteit laat te wensen over maar hoe leuk is het om nu als volwassenen jezelf als snotneus terug te zien en dat nog wel in in kleur en met geluid. Het zou mooi zijn als er ook meer bijdragen uit Diessen komen.

Want er is zoveel moois te zien en te doen in Diessen en voor ons Jan & Jan is het niet te doen om overal bij te zijn om al dat moois in beeld te kunnen brengen.

Wij wensen u veel kijkplezier toe.

Stichting Beek in Beeld