DigiPro biedt subsidiemogelijkheden voor innovatieve ondernemers

op donderdag, 25 mei 2017. Posted in Belangenbehartiging

Huis van de Brabantse Kempen partner in Europees project DigiPro

Brabantse_Kempen_en_Interreg

Méér product- en procesinnovaties in de sectoren maakindustrie, IT-enginering en technische installatiebedrijven bevorderen is het doel van DigiPro, een nieuw Europees subsidieproject. DigiPro is bedoeld voor innovatieve MKB-ers, voor de digitale omvorming van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen. Het Huis van de Brabantse Kempen voert DigiPro vanaf 1 mei jl. voor de regio Oost-Brabant uit.

‘Het Huis van de Brabantse Kempen ziet volop kansen voor de regio omdat hier veel bedrijven binnen de doelgroep van DigiPro gevestigd zijn. De Brabantse Kempen heeft de ambitie te willen uitblinken in een slimme maakindustrie. Innovatieve Kempische (maak) bedrijven kunnen enorm profiteren van de Europese financiering die DigiPro biedt’, aldus Roeland van Hooff, voorzitter van het Huis van de Brabantse Kempen.

De deelnemende bedrijven worden stap voor stap begeleid bij de ontwikkeling van intelligente producten waar voor de conceptontwikkeling, de haalbaarheid, de uitvoering van het onderzoeksplan en prototypebouw subsidies kunnen worden verkregen. Voor deze bedrijven wordt maximaal 40% van de kosten vergoed tot een investering van Euro 100.000,000.

Nederlandse en Duitse MKB-ers worden in deze grensoverschrijdende projectsamenwerking aangemoedigd te innoveren op het gebied van digitalisering en slimme maakindustrie. Nieuwe grensoverschrijdende contacten kunnen daarbij ook nieuwe afzetmogelijkheden bieden.

Het Huis van de Brabantse Kempen werkt in DigiPro samen met Oost NV (leadpartner), LIOF, Stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, GEMIT en Euregio Rijn-Waal. Brainport Development is geassocieerd partner in het DigiPro.

DigiPro wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen, Europese Unie/INTERREG.