Feest op de Diessense kleuterschool, vermoedelijk 1963-’64

op woensdag, 28 juni 2017. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1011

FR_1011_-_Feest_op__de_kleuterschoolFSD-4856

Over deze foto uit ons archief is weinig bekend. Zo te zien aan de hoedjes, vlaggetjes en slingers is hij gemaakt bij een feestelijke gelegenheid op de kleuterschool met de zuster in het middelpunt. Dat is, naar onze informatie, zuster Wilbrordina. Zij was in de jaren ’60 leidster aan de Diessense kleuterschool of bewaarschool zoals die toen nog werd genoemd. Vermoedelijk is deze foto gemaakt omstreeks 1963 –’64.

Enkele kleuters denken we te herkennen. Het meisje linksboven zou Dian Berkers kunnen zijn. Het meisje daaronder  met de zwarte haren zou een dochter van Sjefke Nooijens kunnen zijn. De jongen op de bank met zijn armen en handen naar voren is mogelijk Gerard Vugts Coz. De jongen die links achter de zuster staat is misschien Frank Baars Bern.z. Het meisje dat rechts gehurkt zit is mogelijk Thea Vugts Ant.d. De andere kinderen zijn ons niet bekend. Ook de zuster met de witte kap op de achtergrond kennen wij niet.

Veel vraagtekens die mogelijk door de lezers en volgers van deze rubriek kunnen worden opgelost en via onderstaand adres aan ons kunnen worden doorgegeven.

Reacties op FR 1010

We kregen verschillende reacties op de vorige foto, die van de handballende KPJ-ers met shirtsponsor Frans Hendrikx. De meeste namen zijn nu bekend. Hier komen ze:

V.l.n.r. Ans Bruurs – onbekend – Jolanda van Hamond – Petra Welten - Wiljon Verboven – Frank van Gestel – sponsor Frans Hendrikx – Johan Nooijens – René van Doormaal – Antoon Vennix – Ad Nooijens – Tinie van Doormaal – Frans van Strijdhoven – Sjak Meijs – Joost Verboven – Kees van Oort.

Gehurkt v.l.n.r. Ellen Vingerhoets – Rian Bruurs – Loes Vingerhoets – Jan Meijs – Toin Reijrink – Berna van Gils – Nico van Hoof – Hanny van Gestel.

Veel meer oude zwart-wit foto’s treft u aan op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 504 2413. Wil je meedoen aan onze diesselfie-wedstrijd? Kijk dan op onze website.

                                                                                              Fotostichting Diessen.