Gaat consultatiebureau in Diessen dicht?

op vrijdag, 05 juni 2015. Posted in Politiek

Gaat consultatiebureau in Diessen dicht?

De gemeente en de GGD moeten bezuinigen. Het gevolg daarvan is dat het consultatiebureau in Diessen per 1 januari 2016 wordt gesloten. In het consultatiebureau kunnen ouders terecht voor medisch onderzoek voor kinderen van 0 tot 12. Ook kunnen ze vragen stellen en advies krijgen over hun opgroeiende kroost. Momenteel is er twee keer per maand een spreekuur in het consultatiebureau in Diessen. Als het gesloten wordt, moeten de ouders naar het consultatiebureau in Hilvarenbeek. Daar is elke week een spreekuur.

Wij zijn benieuwd wat inwoners van Diessen ervan vinden  als het consultatiebureau in Diessen dicht gaat. Je kunt het ons laten weten via info@hoihilvarenbeek of via onze Facebookpagina. 

Vragen die we aan het college hebben gesteld

Wij ontvingen de open brief van het bestuur van Wij-wel aan het college van april 2015 over het consultatiebureau in Diessen. In november 2014 informeerde de GGD Hart voor Brabant de commissie Samenleving over de voorgenomen sluiting van het consultatiebureau in Diessen per 1 januari 2016. Wij hebben de volgende vragen:

  1. Tussen Wij-wel, de gemeente en de GGD is in februari 2015 overleg gevoerd over het consultatiebureau in Diessen. Wat was voor de gemeente het doel van dit overleg?
  2. In Diessen was het consultatiebureau 3 dagdelen per maand open. Door terugloop van bezoekers is dat intussen teruggebracht tot 2 dagdelen per maand. Is bekend hoe belangrijk de bezoekers van dit consultatiebureau het vinden dat ze in Diessen terecht kunnen?
  3. Is onderzocht of het bezoeken van een ander consultatiebureau voor inwoners van Haghorst, Baarschot en Diessen stuit op onoverkomelijke bezwaren, of leidt tot negatieve gevolgen voor (kwetsbare) inwoners?
  4. Is bekend hoeveel inwoners van Haghorst, Baarschot en Diessen nu al gebruik maken van andere consultatiebureaus?
  5. De GGD centraliseert de consultatiebureauvoorziening vanwege de te realiseren opgelegde bezuinigingen. Heeft het college onderzocht wat de kosten zijn van het beschikbaar houden van een consultatiebureauvoorziening in de Willibrordusschool in Diessen, wat daarvan de financiƫle consequenties zijn voor de gemeente en waarmee deze extra kosten kunnen worden gedekt?
  6. Zijn er toezeggingen gedaan aan Wij-wel om bij te dragen aan het beschikbaar houden van een consultatiebureau in Diessen? Zo ja, wat zijn die toezeggingen? Zo nee, overweegt u om bij te dragen aan het beschikbaar houden van een consultatiebureau in Diessen?