Groep 6 Willibrordusschool Diessen zet zich in voor War Child

op vrijdag, 19 juni 2015. Posted in Basisscholen

Willibrordusschool_6_Warchild_8

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen (citaat op de site van Warchild: http://www.warchild.nl/dit-doen-we). We helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. We zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creĆ«ren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dat doen we wereldwijd. Van Colombia tot Afghanistan. Niet omdat we dat  zo leuk vinden. Maar omdat die kinderen daar recht op hebben. Bekende Nederlanders, die optreden als War Child ambassadeurs, zijn o.a. Marco Borsato en Tooske Ragas.

War Child promoot acties op scholen om Nederlandse kinderen bewust te maken van wat het betekent om als kind in een oorlogsgebied te wonen door kinderen die in gelukkiger omstandigheden verkeren sponsorgelden bij elkaar te laten brengen voor die andere kinderen. Zo kun je als klas een of meer van de volgende activiteiten organiseren: een actiedag met de school, met een rommelmarkt, spelletjes en een sponsorloop,  een (kerst)markt op school, een musical of een toneel- of muziekvoorstelling of je maakt gezamenlijk kunstwerken en organiseert een kunstveiling.

Gedurende twee vrijdagmiddagen, op 12 en 19 juni, telkens van 14:30 tot 15:30 uur hebben de leerlingen van groep 6 van de Willibrordusschool zich, gedurende het knutseluur, beziggehouden met het maken van allerlei mooie kunstvoorwerpen van klei, papier, hout, stof, enz. De foto's geven een indruk van de diversiteit aan voorwerpen. Die voorwerpen worden verkocht  om zo geld in te zamelen voor de stichting War Child. De verkoop vindt plaats om vrijdag 3 juli tussen 14:00 en 16:30 uur op het schoolplein.