Grote finale Nollie Dollie battle 2017 (aangepast programma)

op maandag, 13 maart 2017. Posted in Jongeren

Op 18 maart in The Box

finale_poster_gmt_nollie_dollie_M

Zaterdag 18 maart vindt in de The Box de grote finale plaats van de Nollie Dollie Battle's 2017 en daarmee wordt de eerste naam van het Nollie Dollie Festival bekend. Na drie wervelende voorrondes gaan dit jaar in de finaleTemple Renegade (Den Haag), Grizzly Hats (Oisterwijk) en Mother Bass (Nijmegen) de muzikale battle met elkaar aan op het podium.

De Grizzly Hats vervangen de uitgevallen winnaar van tweede voorronde Valice, die vanwege privé reden hebben moeten afzeggen.

We stellen ze aan u voor in willekeurige volgorde (volgorde loting gebeurt op de avond zelf)

Temple Renegade

Temple Renegade is een heavy rock band uit Den Haag. De band is muzikaal niet zo makkelijk te omschrijven, maar als we de beinvloedende genres van de band noemen, zoals: Rock, Metal,Stoner, Progressive en andere genres dan heeft u een idee in welke hoek u het moet zoeken. De muziek is ruig, hard, melodieus en er zit toch wat voor iedereen tussen.

De band begon in 2014 met hun demo “Lincoln is dead” en heeft sindsdien een verbeterde line-up, een rijk gevuld tourschema door heel Nederland (in het verleden met opening slots voor Kin-Cobra en Kamchatka), op festivals gestaan en ze hebben zonet hun uit debut EP “Blacked Out Ocean” uitgebacht.

Grizzly Hats

De uit Oisterwijk komende Grizzly Hats, willen hun liefde voor rock 'n roll & outlaw country met jullie delen. Een beetje country & rock-'n'-roll is te verwachten wanneer de Grizzly Hats op het podium staat. Een combinatie van eigen nummers met de muziek van o.a. Johnny Cash, Elvis, Waylon Jennings & Chuck Berry zorgt voor een jaren 50 & 60 sfeer. De Grizzly Hats vervangen de uitgevallen winnaar van tweede voorronde Valice, die helaas hebben moet afzeggen om privé reden.

Mother Bass

Mother bass is met grootouders als Zeppelin en Hendrix, plus een oom genaamd Soundgarden is Mother Bass één van de nieuwe generatie Hard Rock bands. Door de genadeloze gitaren, krachtige drums, pompende bass en intense vocalen, laat Mother Bass niets gelegen in het verkennen én verleggen van de Rock sound. Ieder bandlid tracht te excelleren binnen elke song, waarbij er genoeg ruimte voor experimenteren is. Maar, rock is ook een genre waar het om de kracht van de song zelf draait.

Na de laatste finalist zal de winnaar van 2016 Dutch Balls een mini concert geven. Deze heren hebben een stormachtig jaar doorgemaakt en na in voorprogramma’s van onder andere: Peter Pan Speedrock en Death Alley te hebben gestaan en hun lovend ontvangen EP Raw & Tasty te hebben uitgebracht, staan ze aan de vooravond om zelf de headliner te worden en touren ze met de Rotten Bastards tour door Nederland.

Na de Dutch Balls zal de vakjury de uitslag bekend maken en weten we wie er op het Nollie Dollie Festival Staat.

De jury zal net als vorig jaar bestaan uit een publiek jury en vakjury. Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vakjury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaalt welke band uiteindelijk de winnaar wordt en op het Nollie Dollie festival mag gaan spelen.

Dus als jij mede wil bepalen wie er de finale gaat winnen, zorg dan dat je er zaterdag 18 Maart op tijd bij bent om jouw stem te laten horen.

De Nollie Dollie Battles zijn gratis toegankelijk en de zaal gaat dit keer al om 20.00 uur open en de eerste band start om 21.00h.

The Box staat aan de Bukkumweg 30a te Hilvarenbeek

www.nolliedollie.nl

www.ojcthebox.nl