Het Huis van de Brabantse Kempen organiseert The Rural Summit 2017

op donderdag, 22 december 2016. Posted in Diversen

Op 22 en 23 maart 2017

Het Huis van de Brabantse Kempen organiseert The Rural Summit 2017

Het Huis van de Brabantse Kempen organiseert op 22 en 23 maart, in samenwerking met het Amerikaanse Intelligent Community Forum (ICF) en tal van partners van binnen en buiten de regio, de conferentie The Rural Summit 2017.

De conferentie gaat over de uitdagingen die plattelandsregio’s als de Brabantse Kempen hebben op het gebied van economische groei, duurzaamheid, ontgroening en vergrijzing en de nieuwe mogelijkheden die worden gecreëerd door (meer) gebruik te maken van digitale toepassingen.

Door inzet van breedband en –toepassingen worden plattelandsregio’s aantrekkelijker om in te wonen en te werken en voor bedrijven om zich in te vestigen. Regiogrenzen vervagen steeds meer en een plattelandsregio wordt daarmee makkelijker onderdeel van een groter gebied. Een digitaal verbonden regio leidt tot een sterkere economische en meer vitale plattelandsregio met een robuuste verbinding naar stedelijke gebieden.

De conferentie wordt in navolging van de nominatie van de Brabantse Kempen als een van de 21 slimste regio’s van de wereld georganiseerd en is bedoeld voor bestuurders uit Europese plattelandsregio’s, provincies en lokale overheden, beleidsmakers en onderzoekers en ondernemers. 

Bedrijven en organisaties uit de Brabantse Kempen participeren in ‘best practices’ tijdens themasessies. De conferentie vindt plaats in Hotel van der Valk in Eindhoven en op een aantal locaties in de Brabantse Kempen en de Brainport regio.

Meer informatie vindt u op www.theruralsummit2017.eu