Het Huis van de Brabantse Kempen zet bijzonder initiatieven in het zonnetje!

op donderdag, 01 september 2016. Posted in Belangenbehartiging

Het Huis van de Brabantse Kempen zet bijzonder initiatieven in het zonnetje!

In 2016 wordt voor de tiende keer de Brabantse Kempentrofee uitgereikt aan een bijzonder initiatief uit de regio. De uitreiking vindt dit jaar tijdens de Winterfeesten, op 13 december, in de gemeente Reusel – de Mierden plaats.

De Brabantse Kempentrofee is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de regio de Brabantse Kempen te stimuleren. De Kempentrofee is een initiatief van het Streekplatform de Brabantse Kempen; een samenwerking tussen Kempengemeenten, provincie, andere (semi) overheidspartijen, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Met de uitreiking van de trofee willen we mooie initiatieven uit onze prachtige regio laten zien en waarderen en nieuwe initiatieven voor een vitale Kempenregio stimuleren.

Meedoen aan de Kempentrofee is eenvoudig!

Iedereen kan meedoen; inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen etc. De jury kijkt bij de beoordeling van de projecten vooral naar hoe het initiatief tot stand is gekomen en op welke manier het vernieuwend is voor de regio. Uiteindelijk kan er maar één met de Brabantse Kempentrofee naar huis gaan maar meedoen is op zich al een waardering waard. Alle initiatieven worden namelijk breed onder de aandacht gebracht zodat initiatieven de belangstelling krijgen die het verdient!

Via de website www.brabantsekempen.eu is het aanmeldformulier te downloaden (kijk op Brabantse Kempentrofee 2016). Samen met informatie over het project of initiatief en een paar foto’s stuur je het formulier naar deelname@brabantsekempen.eu. Als het formulier vóór 23 september binnen is wordt je initiatief gepubliceerd in een regionaal magazine.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Reusel – de Mierden worden alle initiatieven gepresenteerd en de winnaar bekend gemaakt. Naast een prachtig kunstwerk ontvangt de initiatiefnemer de titel van ‘eervolle winnaar’ en kan het initiatief rekenen op extra publiciteit.

De organisatie is in handen van het Huis van de Brabantse Kempen gevestigd in Middelbeers.