Hilvarenbeekse Uitdaging - Nieuwsbrief juli 2017

op donderdag, 20 juli 2017. Posted in Belangenbehartiging

logo_en_fotos_1

Inhoud

* Even voorstellen, Audry Hendrikx

* Coder Dojo

* Ladies Wonder Wear

* Vraag en Aanbod

De Hilvarenbeekse Uitdaging, wenst alle ondernemers en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties in de gemeente Hilvarenbeek een hele fijne zomervakantie toe!

Hilvarenbeekse Uitdaging

De Hilvarenbeekse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We bemiddelen in vraag en aanbod van materialen, kennis en kunde.

We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

Even voorstellen: Audry Hendrikx, bestuurslid Hilvarenbeekse Uitdaging

Ik ben Audry, geboren en getogen in Diessen. Samen met Charles en onze twee kids woon ik aan het randje van Hilvarenbeek in Biest Houtakker. Onze  derde is op komst, we verwachten hem half oktober. We wonen prachtig en dat is hard werken maar ook volop genieten!

Na afloop van mijn studie, tien jaar geleden, ben ik gaan werken bij de Rabobank Organisatie. Inmiddels werk ik als Manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank Hart van Brabant. Ik vind het heerlijk om te werken in het gebied dat ik goed ken. Onze bank is erg betrokken bij de gemeenschap en ik voel een speciale betrokkenheid bij de activiteiten in de gemeente Hilvarenbeek. Ik sta het liefst dichtbij de klanten en dichtbij mijn collega’s. In mijn functie kan ik daar ruime invulling aan geven. Spreek me gerust aan als je me tegenkomt in het dorp; heb je een tip, een compliment-, of een zorg over onze dienstverlening, ik hoor het graag! Ook vragen over de Hilvarenbeekse Uitdaging kun je bij me kwijt. Een gezellig praatje kan natuurlijk ook, ik houd van kletsen.

Maatschappelijk betrokken ondernemen in eigen gemeente!

Ondernemers uit de gemeente Hilvarenbeek die materialen over hebben of hun kennis en kunde willen delen met de maatschappelijke organisaties kunnen die melden via www.hilvarenbeekseuitdaging.nl.

De Hilvarenbeekse Uitdaging daagt bedrijven uit om maatschappelijk te ondernemen in eigen gemeente!

Direct hulp aanbieden

Coder Dojo

De Hilvarenbeekse Uitdaging heeft ICT van Laarhoven uitgedaagd om een mentor te leveren voor Coder Dojo. Wat is Coder Dojo?

Hieronder lees je meer.....

Videogames maken of een robot bouwen

Programmeren moeilijk? Coderen iets voor whizzkids?

Het tegendeel gaan we bewijzen tijdens de CoderDojo’s in de Bibliotheek Hilvarenbeek.

Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, op een hele laagdrempelige manier programmeren. Ze bouwen websites, ontwikkelen apps, maken programma’s en games en nog veel meer.

ICT van Laarhoven Diessen en de Bibliotheek Hilvarenbeek werken samen om in september  te starten met nieuwe maandelijkse CoderDojo’s

De mentor worden aangeboden door van Laarhoven websites, onderdeel van van Laarhoven ICT in Diessen.

Maar de kinderen gaan ook veel samenwerken:

Wees Cool! Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Noteer alvast de datum van de eerste Coder Dojo: zaterdagmiddag  30 september van 14.00 tot 16.00 uur, welkom!

Hugo van Leeuwen, mentor Coder Dojo: Het leuke aan het Coder Dojo project is dat ik mijn kennis kan overdragen aan jongeren. Het lijkt me heel leuk dat ik kinderen kennis kan laten maken met websites, apps en codes en dat ik ze enthousiast kan maken voor mijn mooie vak.

Ook een vraag of wens?

Heeft u als vereniging of stichting een specifieke wens? Heeft u een mooi burgerinitiatief en kunt u hierbij hulp gebruiken? Laat het ons weten, dan dagen wij met de Hilvarenbeekse Uitdaging de lokale ondernemers uit om uw wens in vervulling te laten gaan.

Direct een wens indienen

Ladies Wonder Wear Hilvarenbeek

Lenie Tilman van Ladies Wonder Wear aan de Hilverstraat in Hilvarenbeek heeft 2 dozen beschikbaar gesteld met lingerie, badkleding, bedkleding aan de Voedselbank Tilburg-Hilvarenbeek. Afgelopen week is alles door de Voedselbank opgehaald en uitgedeeld. Lenie heel erg bedankt!

Openstaand vraag en aanbod

Op de site www.hilvarenbeekseuitdaging.nl kun je eenvoudig zien welke vragen en welk aanbod er open staat. Hier onder een overzicht:

gezocht:                                                           aangeboden:

* 8 vergaderstoelen                                           * coaching

* advies bij ontwerpen flyer                               * EHBO  training

* bureau's, kapstokken, tafels                           * energie check

* koekjes voor bij de koffie                                * creatieve workshop

* materialen voor overkapping

meer informatie via info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

Ook geïnteresseerd in wat de Hilvarenbeekse Uitdaging voor jullie vereniging/stichting kan betekenen? Of wil je als bedrijf graag iets voor de lokale maatschappij betekenen zonder dat dit direct geld kost?

We zien jullie vragen en aanbod graag tegemoet via onze website www.hilvarenbeekseuitdaging.nl

Copyright © Hilvarenbeekse Uitdaging, All rights reserved.

Voor meer informatie: Simone Verhoeven-Bazelmans

tel. 06-15535729, mail: info@hilvarenbeekseuitdaging.nl

of kijk op onze website: www.hilvarenbeekseuitdaging.nl