Hilvarenbeekse uitdaging nieuwsbrief mei 2017

op donderdag, 11 mei 2017. Posted in Belangenbehartiging

Hilvarenbeekse_uitdaging_mei_2017

Inhoud

  • even voorstellen.....
  • vraag en aanbod
  • resultaten april 2017
  • win een gratis workshop!

Hilvarenbeekse Uitdaging

De Hilvarenbeekse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We bemiddelen in vraag en aanbod van materialen, kennis en kunde. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

Even voorstellen......

Mijn naam is Marcel van Dijk, Penningmeester Hilvarenbeekse Uitdaging 44 jaar geleden geboren in Leidschendam en via Haarlem uiteindelijk in 1980 in Brabant terecht gekomen. Mijn ouders gooiden het roer om en begonnen aan hun Uitdaging: De exploitatie van een camping in Diessen. Na mijn hele jeugd in allerlei functies te hebben gewerkt (van schoonmaker van het toiletgebouw tot dj van de disco) ben ik in 1995 full time aan de slag gegaan op het vakantiepark. In de jaren is de camping veranderd in een bungalowpark met 140 bungalows en een hotel met 20 kamers en 3 vergaderzalen. Onder de vlag van Landal Greenparks worden de bungalows verhuurd. Tot op de dag van vandaag nog altijd een succesvolle combinatie. Landal haalde deze maand nog een derde plaats als meest klantvriendelijke organisatie van Nederland en een nr. 1 notering in de reisbranche.

Ik heb veel mede ondernemers leren kennen en gezien dat het simpele feit dat ondernemers af en toe (met elkaar) bij elkaar op bezoek gaan en een biertje drinken, kan leiden tot mooie initiatieven en succesvolle samenwerkingen. De Uitdaging kwam op mijn pad en volgens mij gaat het daar om het zelfde principe. Ik heb mijn medewerking toegezegd en ben erg enthousiast over de start van dit initiatief.

Vraag en Aanbod

Half april is er een extra mailing verstuurd omdat we veel vraag en aanbod hebben ontvangen via onze site. Mede door deze extra mail zijn er ook in april weer mooie samenwerkingen ontstaan in de gemeente Hilvarenbeek. Alle organisaties en lokale ondernemers heel erg bedankt hiervoor!

Resultaten April 2017

Hieronder een greep uit de samenwerkingen die zijn ontstaan in april:

Bakkerij Floor van Lieshout heeft toegezegd ook éénmalig de bezoekers van het Taalcafé te trakteren op iets lekkers bij de koffie.

Contour de Twern heeft een bureau met stoel geschonken aan basisschool Starrebos. En uit dit contact zijn plannen ontstaan om samen een project op te pakken. Waarover in de volgende nieuwsbrief meer informatie.

Rabobank Hart van Brabant is een samenwerking aangegaan met Contour de Twern, Natuurbegraafplaats de Utrecht en Museum de Dorpsdoktor. Die heel blij zijn met de mooie kantoor meubelen.

Tuinarchitect Hans van Velthoven heeft een rollator geschonken aan Natuurbegraafplaats de Utrecht zodat ook minder valide bezoekers kunnen genieten van deze mooie plek!

Nieuwsgierig wat er op dit moment allemaal wordt aangeboden en gevraagd?

Op www.hilvarenbeekseuitdaging.nl kunt u het complete aanbod en de vragen bekijken en indienen. Heeft u als vereniging of stichting een specifieke wens? Laat het ons weten, dan dagen wij met de Hilvarenbeekse Uitdaging de lokale ondernemers uit om uw wens in vervulling te laten gaan.

Bedrijf in spotlights!

Saskia Lubbers heeft een atelierwinkel geopend in Diessen. Onder de naam Studio Salu verzorgt zij workshops en stelt ze haar creaties tentoon. De Hilvarenbeekse Uitdaging heeft Saskia uitgedaagd........ en met succes!

AANBOD: Workshop voor 2 bestuursleden van vereniging of stichting

Workshop Visionboard! Tijdens deze gratis workshop ga je samen met Saskia 2,5 uur aan de slag om een visionboard te maken van je organisatie. Wat is het doel van je vereniging of stichting, wat wil je uitstralen?  Natuurlijk kan na afloop het eindresultaat in jullie eigen clubhuis worden opgehangen! Interesse in deze gratis workshop? Laat ons weten wat je tegenprestatie is en wie weet wint jullie organisatie deze workshop! 

Gratis workshop

Ook geïnteresseerd in wat de Hilvarenbeekse Uitdaging voor jullie vereniging/stichting kan betekenen? Of wil je als bedrijf graag iets voor de lokale maatschappij betekenen zonder dat dit direct geld kost? We zien jullie vragen en aanbod graag tegemoet via onze website www.hilvarenbeekseuitdaging.nl.

Copyright © Hilvarenbeekse Uitdaging, All rights reserved.

Voor meer informatie:

Simone Verhoeven-Bazelmans, tel. 06-15535729, mail: info@hilvarenbeekseuitdaging.nl of kijk op onze website: www.hilvarenbeekseuitdaging.nl