Lenteconcert van jubilerend “zilveren” RSO Midden-Brabant

op woensdag, 05 april 2017. Posted in Kunst & Cultuur

Op 18 en 19 april in de concertzaal van Tilburg

RSO_flyer

Op dinsdag 18 en woensdag 19 april 2017 geeft het jubilerende RSO Midden- Brabant, al voor de twintigste keer, haar lenteconcert in de Concertzaal van Tilburg. Het orkest is opgericht in 1992 en heeft dit jaar dus echt iets te vieren. Daarom zal speciaal als gastmuzikant de bekende driemalig wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou optreden. Hij kan dit nog net doen voordat hij als jurylid aanwezig moet zijn bij de komende wereldkampioenschappen in Tokyo. Geert en het RSO hadden jaren geleden ook al heel veel succes bij hun gezamenlijke optredens. Eind maart was hij nog op de televisie tijdens “De Avond van de Filmmuziek” vanuit het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Op beide dagen begint het concert om 14.00 uur en duurt het tot ongeveer 16.30 uur.

De kaartjes kosten € 10,- en zijn inclusief de garderobe en koffie, thee of bronwater tijdens de pauze.

 

RSO Midden-Brabant maakte 25 jaar geleden zijn start in Hilvarenbeek, maar trekt vandaag de dag gekwalificeerde muzikanten aan uit heel Midden-Brabant. Het orkest staat al die jaren al onder leiding van dirigent Maarten Jense. Tijdens hun concerten laat het RSO vooral bekende melodieën horen die Maarten Jense speciaal voor dit orkest gearrangeerd heeft. Het betreft mooie en toegankelijke muziek die gebracht wordt in een mix van stijlen. Het publiek krijgt stevige swing, lichte klassiek, kleurrijke folklore, dixieland en boeiende evergreens voorgeschoteld, waarbij alle instrumenten van het orkest aan bod komen. Naast de reguliere orkestinstrumenten zijn dat onder meer ook piano, gitaar, banjo, accordeon en blokfluit.

Afwisselend concert

De combinatie van RSO Midden-Brabant en kunstfluiter Geert  levert het publiek een afwisselend concert op, boordevol muzikale kwinkslagen, maar op z’n tijd ook een moment van ingetogenheid. Kortom, een concert dat laat zien dat dit geweldige orkest ook bij het zilveren jubileum nog springlevend is door het publiek te verrassen met muzikale hoogstandjes. Alleszins de moeite waard dus om naar te komen luisteren.

Na afloop van het concert is er een after-party in de foyer met gezellige muziek van het orkestjeSo-Nice.

Kaarten zijn te bestellen via de website van het RSO: www.rsomiddenbrabant.nl en het ticketbureau van de concertzaal: www.theaterstilburg.nl. Ook aan de kassa van het theater in Tilburg zijn kaartjes verkrijgbaar.

Indien u nog vragen heeft (b.v. over rolstoelplaatsen) kunt u contact opnemen met contactpersoon Noor de Beer via de mail: noor27@home.nl of telefonisch: 013 5042447.