Lezing over anatomie van de vogel

op dinsdag, 14 maart 2017. Posted in Milieu en natuur

Op donderdag 23 maart

VNMH_foto

Op donderdag 23 maart geeft Leon Tinnemans een lezing over anatomie van de vogel. Vogels zien we in allerlei soorten en maten. Vooral het kunnen vliegen is iets bijzonders en dat is intrigerend omdat de mens dat niet kan.

De bedoeling van de lezing is om in “vogelvlucht” een beschrijving te geven van de lichaamsbouw. Behandeld zullen worden het skelet, de spieren, het ademhalingsmechanisme, de verteringsorganen en ook de voortplantingsorganen. Omdat voor de vogels het zicht belangrijk is, zal in kort  bestek ook over het oog het een en ander verteld worden. Alles in het kader van de vliegbeweging die de vogels onderscheidt van aan de grond gebonden stervelingen.

De lezing wordt gegeven door  Leon Tinnemans uit Haghorst. Leon is lid van de VNMH. Uit hoofde van zijn voormalig beroep als dierenarts kan hij hierover veel vertellen.

Datum:  23 maart om 20.00 uur

Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek

Deelname is voor leden gratis en voor niet-leden staat er een bus een vrijwillige bijdrage. Aanmelden is niet nodig. Meer info: Frans Tolboom, 06-41602638 of mail: franstolboom@hotmail.com