Maatregelen n.a.v. groot aantal plofkraken

op woensdag, 03 mei 2017. Posted in Diversen

Maatregelen n.a.v. groot aantal plofkraken

OISTERWIJK – Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad.

Zo vond er in de nacht van zondag op maandag een plofkraak plaats aan het Pannenschuurplein in Oisterwijk. Deze plofkraken brachten met name materiële schade toe. We nemen daarom een aantal maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

Geldautomaat Pannenschuurplein Oisterwijk  

De geldautomaat aan het Pannenschuurplein is als gevolg van een plofkraak tot nader order buiten gebruik. De huidige kiosk wordt na de recente plofkraak verwijderd. Het is nog niet bekend of de pinkiosk aan het Pannenschuurplein in Oisterwijk terugkeert. De Rabobank maakt op dit moment een risicoanalyse. In de directe omgeving is een geldautomaat beschikbaar.

Gewijzigde beschikbaarheid in nachtelijke uren

De overige geldautomaten van Rabobank Hart van Brabant blijven gehandhaafd op de bekende locaties. In verband met voorzorgsmaatregelen wijzigingen de openingstijden van de binnen-geldautomaat van de bank in Hilvarenbeek. Deze geldautomaat is beschikbaar van maandag 11:30 uur tot 20:00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 20:00 uur. Ook brengt de bank voorzorgsmaatregelen aan bij de pinkiosk aan de Molenstraat 7d in Diessen. Deze geldautomaat is daarom tot nader order buiten gebruik. De overige geld- en muntrolautomaten in de binnenruimtes van de kantoren van Rabobank Hart van Brabant blijven beschikbaar tijdens de openingstijden van de kantoren van de bank. Het afstorten van de winkelomzet in de sealbagautomaat blijft 24 uur per dag mogelijk. Saskia van Dun, directeur Particulieren & Private Banking: “Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons ook goed dat de schrik in de benen van omwonenden zit gezien de impact van plofkraken. Daar houden we uiteraard ook rekening mee.”

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld
Rabobank Hart van Brabant blijft in de regio de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. De dienstverlening van de bank voorziet hierin op de volgende manieren:

  • Groot aanbod van geldautomaten in de directe omgeving, van zowel de Rabobank als andere banken.
  • Binnen-geldautomaten op drukke ontmoetingsplekken in de regio. Denk aan HelvoirThuis in Helvoirt, Den Boogaard in Moergestel, Café Ome Toon in Biest-Houtakker, Café Schuttershof in Esbeek en Eetcafé-Partycentrum Den Horst in Haghorst.
  • Geldservice zodat contant geld thuisbezorgd wordt.
  • Een aantal winkels biedt klanten de mogelijkheid extra te pinnen.

Op www.rabobank.nl/hartvanbrabant leest u de meest actuele informatie m.b.t. de beschikbaarheid van geldautomaten en alternatieve mogelijkheden.