Mobiele adviseurs van de Rabobank bezoeken klanten ook thuis

op woensdag, 28 juni 2017. Posted in Diversen

Vanaf 17 juli

Mobiele adviseurs van de Rabobank bezoeken klanten ook thuis

De adviseurs van de bank bezoeken vanaf 17 juli ook klanten thuis. “Flexibel, eigentijds en verrassend. Niet in de vorm van kantoren, maar in de vorm van allerlei nieuwe contactpunten in de buurt”, zegt Saskia van Dun, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Hart van Brabant. “Denk bijvoorbeeld aan een ontmoetingsplek – in een openbare gelegenheid bijvoorbeeld – waar klanten met een van onze adviseurs een oriënterend gesprek voeren over hun dagelijkse bankzaken. Of onze adviseurs komen op afspraak bij klanten thuis voor het regelen van dagelijkse bankzaken.” Klanten die een afspraak met een mobiele adviseur willen, kunnen een afspraak maken door te bellen met de bank.

Nieuwe contactpunten in de regio 

Nu de meeste mensen hun dagelijkse bankzaken online regelen, bezoeken ze het bankkantoor nog maar zelden. “De verwachting is dat het aantal bezoekers alleen maar verder afneemt. Dichterbij de klant komen met bijvoorbeeld alleen een vestiging of alleen online/chat is niet langer een passende optie. Als coöperatieve bank willen we lokaal, dichtbij en betrokken blijven op een manier die past bij de huidige ontwikkelingen", zegt Saskia.

De Rabobank wil er daadwerkelijk zijn en er toe dóén op, voor de klant, relevante momenten. Saskia: “Online, met slimme technologie om zelf bankzaken goed te regelen. Individueel, met betrokken adviseurs die je vooruit helpen. Maatschappelijk, als betrokken bank waar de klant op kan rekenen en iedere dag handelend in het belang van de klant. Dit betekent dat we een aantal zaken in onze dienstverlening moeten wijzigen.” Dat doet de bank o.a. door naar de klanten toe te komen. De mobiele adviseur is daarvan een voorbeeld".

Gewijzigde beschikbaarheid geldautomaten

De buiten geldautomaat van de Rabobank in Hilvarenbeek en Diessen is alleen nog maar beschikbaar tussen 7:00 uur – 23:00 uur. Dat geldt in de loop van de komende weken ook voor de andere buiten geldautomaten van Rabobank Hart van Brabant (m.u.v. de geldautomaat in Oisterwijk). Het aanpassen van de beschikbaarheid van de buiten geldautomaat zijn voorzorgsmaatregelen die de bank treft n.a.v. de toename van criminaliteit rondom geldautomaten. De Rabobank had het afgelopen jaar verschillende keren te maken met plofkraken. Gelukkig gebeurden er bij deze incidenten geen persoonlijke ongelukken. Dat voorkomt de bank ook heel graag. De Rabobank neemt daarom een aantal maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven overdag. Het sluiten van de geldautomaten in de nachtelijke uren is één van de maatregelen.