Opbrengst collecte Amnesty International

op vrijdag, 17 maart 2017. Posted in Belangenbehartiging

Resultaat 2862,39 euro in Hilvarenbeek

Opbrengst collecte Amnesty International

De collecte van Amnesty International, die van 5 tot en met 11 maart 2017 plaatsvond in de gemeente Hilvarenbeek,  heeft 2862,39 euro opgebracht. Een fantastisch resultaat. Er zijn 26 vrijwilligers op pad geweest om te collecteren voor deze mensenrechtenorganisatie.

De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en alle inwoners van de Gemeente Hilvarenbeek voor hun gulle donaties.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.

Het belang van de collecte
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Zainab al-Khawaja uit Bahrein. De mensenrechtenactiviste werd tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat ze de koning zou hebben beledigd: ze had een foto van hem verscheurd. Ze zat tweeënhalve maand met haar zoontje in de gevangenis, totdat ze op 31 mei 2016 werd vrijgelaten. Amnesty, dat haar als gewetensgevangene beschouwde, voerde actie voor haar.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl. Daar is ook de totale opbrengst van de collecte te vinden.

De online collectebus
Dit jaar konden mensen die geen geld in huis hadden ook doneren via de online collectebus van een collectant. Ook konden mensen een eigen online collectebus voor Amnesty aanmaken.