Optreden Boef en de gelogeerde Aap en Kringili & Alex Megas

op zondag, 22 januari 2017. Posted in Jongeren

Op BOKS Pt:2, 1 april 2017 in the Box Hilvarenbeek

1319104281topbillin_boefaap_2012_Custom

Op 1 april brengt the Box tijdens BOKS PT:2 HipHop naar Hilvarenbeek met Dunne, Affoe, Boef en de gelogeerde Aap en Kringili & Alex Megas.

De avond zal worden geopend door Dunne een getalenteerde rapper uit Tilburg die met zijn eigen muziek het publiek zal opwarmen.

Hierna is het de beurt aan Affoe, een rapformatie uit Tilburg, bestaande uit JD (20) en Tatta (19), die tot stand is gekomen op de Fontys Rockacademie. Buiten het rappen nemen zij ook andere taken op zich zoals de producties en de promotie.

Het heft in eigen handen nemen; dat is het uitgangspunt van een duo wat op het eerste gezicht ver uit elkaar lijkt te staan. Toen de jonge rappers elkaar

leerden kennen via een schoolproject, is in 2015 de Lege Fles EP ontstaan. Sindsdien werken zij samen aan nieuwe muziek vanuit hun studio in Tilburg. Affoe maakt energieke en dansbare muziek met een positieve vibe, vergelijkbaar met artiesten als The Opposites & Flinke Namen.

Na Affoe is het podium voor de heren van Boef en de gelogeerde Aap.

Boef en de gelogeerde Aap draaien al een tijdje mee in het Nederlandse hiphop cirquit en zijn als duo sinds de zomer van 2006 actief .

Eind 2009 brengen de heren in eigen beheer het album ‘Vind Ons’uit  wat goed wordt ontvangen door verschillende media. Ze worden in 2010 geselecteerd voor de 3voor12 Popronde en behalen de finale van de grote prijs van Nederland, waar ze in de categorie hiphop de muzikanten- als publieksprijs weten te winnen.

Na lang aanhoudende geruchten is in januari 2011 de kogel definitief door de kerk, het officiële debuut van Boef en de Gelogeerde Aap, 'Wij Zijn' wordt uitgegevens door Top Notch. Met lovende recensies van o.a. De Volkskrant, Nu.nl, Oor, 3 voor 12 en het NRC op zak, meerdere bezoekjes aan verschillende radiostations en meer dan 200 shows door het hele land (o.a. Paradiso, 013, Melkweg, Tivoli,

Simplon, Doornroosje en ’t Paard van Troje), bouwen de heren aan een sterke en gewaardeerde live reputatie.

Een aantal hoogtepunten zijn: Noorderslag, Paaspop, Solar, Lowlands, Festival Mundial en het SZIGET festival in Budapest.

Begin 2013 komt via Top Notch hun derde album ‘Niet Hier’ uit, met gastbijdragen van onder anderen Kraantje Pappie, Faberyayo en Rico en Sticks en zijn altijd vrolijke twintigers klaar om weer flink wat zalen en festivals op hun grondvesten te laten trillen. Anno 2016 zullen Boef en de gelogeerde Aap met hun berg aan ervaring en energie een feest bouwen in the Box wat zijn weerga niet gaat kennen.

Boks Pt:2 zal worden afgeloten door Kringili & Alex Megas

Kringili & Alex Megas, is een energiek hiphopduo uit Tilburg. Deze jongens zijn sinds eind 2014 actief en hebben al op verschillende grote podia gespeeld zoals: Paradiso, Festival Mundial en Woo Hah. Ze staan bekend om hun dansbare en catchy sound en brachten na hun debuut-EP (Dertien Hoog) het tweede project in een jaar tijd uit genaamd 'Juice'. De 'Juice' EP telt elf nummers en is overal te streamen. Het duo werd na hun releaseparty in oktober 2016 ‘Meest veelbelovende hiphop-act ooit uit Tilburg’.

Kaarten voor Boks Pt:2 zijn vanaf 21 januari in de voorverkoop voor 10 euro (deur 13,50) verkrijgbaar bij:

Kingdom skateshop Tilburg, Funcky Hair Middelbeers, Cafetaria De Ridder Hilvarenbeek en The Box Hilvarenbeek.

Voor meer informatie kun je terecht op www.ojcthebox.nl