Paardensport: Gemeentebokaal Hilvarenbeek 2016

op maandag, 18 juli 2016. Posted in Sport

Op 3 augustus

Bikse_Ruiters

De dressuur- en menwedstrijden om de Gemeentebokaal vinden dit jaar plaats op woensdagavond 3 augustus vanaf 18.00 uur. Op deze avond zullen de 3 verenigingen R.S.V. de Bikse Ruiters, R.S.V. Wilhelmina en P.S.V. Taxandria voor de 17e keer deze wedstrijden organiseren op de terreinen van de familie Van Gestel aan het Laag Spul 4 te Hilvarenbeek. De bedoeling van de Gemeentebokaal is dat iedereen die de pony- of paardensport beoefend een keer kan deelnemen aan een wedstrijd, die de professionaliteit van een officiƫle wedstrijd benadert. Het verschil is dat het nu vooral om de gezelligheid draait en minder om de punten.

Dressuur

De wedstrijd op woensdagavond wordt al gehouden sinds de samenvoeging van de voormalige gemeenten Hilvarenbeek en Diessen. Deze wedstrijd wordt verreden onder de vlag van KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en is interessant voor zowel de recreatieve paardensporter als voor de ambitieuze wedstrijdruiter. De recreatieve ruiters hebben de mogelijkheid om eens een oefenwedstrijd te rijden en de wedstrijdruiters kunnen officieel starten om winstpunten te behalen. De verrichtingen worden beoordeeld door deskundige juryleden.

Mennen

Iedereen die actief of recreatief bezig is in de aangespannen sport en (weer) eens een keer een menwedstrijd wil ervaren kan hieraan deelnemen. De deelnemers kunnen een eenvoudig kegeltjesparcours rijden en desgewenst drie ruim opgezette hindernissen nemen. De hindernissen worden gevormd door natuurlijke en kunstmatige obstakels, zoals heuvels, waterplassen en palen. Controle, behendigheid en samenwerking tussen rijder, helper en paard zijn hierbij belangrijke elementen.

Opgeven en informatie

Het streven van de organiserende verenigingen is om paardensport bereikbaar te maken voor iedereen die daar interesse in heeft. Zij hopen samen met de vele enthousiaste vrijwilligers, deelnemers, trouwe sponsors en natuurlijk een fantastisch publiek dit evenement tot een groot feest te maken ! De toegang is gratis.

Inschrijven kan via de website van de Bikse Ruiters: www.debikseruiters.nl

Informatie over dit evenement vindt u ook op: www.debikseruiters.nl, of telefonisch bij Jan Burgers (0655732502) en Jan Wilborts (0622206459) van de wedstrijdorganisatie.