Pepernotenconcert in CC Elckerlyc

op maandag, 16 november 2015. Posted in Kunst & Cultuur

VRUCHTBARE SAMENWERKING TUSSEN THEATERMAKER ANKE SPIERINGS EN DE KHC VAN 1839

Pepernotenconcert_M

Op vrijdagavond 27 november verzorgt de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 een bijzonder concert in de theaterzaal van Cultureel Centrum Elckerlyc. Om 19 uur zal dit theatraal concert, HET PEPERNOTENCONCERT, speciaal bestemd voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar, losbarsten.

Voor dit Pepernotenconcert is de KHC van 1839 een vruchtbare samenwerking aangegaan met Anke Spieringhs, oud-lid van de KHC. Een aantal jaar geleden speelde zij altsaxofoon in het orkest en mocht ze in 2011 de ‘Sjef Roberts KHC Studiebeurs’ in ontvangst. Enkele jaren later behaalde Anke op de Muziekschool het D-niveau op saxofoon. Desondanks koos ze na haar middelbare schooltijd niet voor de muziek maar volgde ze haar hart en begon aan de opleiding voor docent theater.
Harmonie Concordia is blij om Anke weer te kunnen verwelkomen. Ze zorgt voor een welkome frisse manier van muziektheater voor de jeugd. Door haar samenwerking met het harmonieorkest kan Anke haar twee grote passies, muziek en theater, combineren en elkaar laten versterken. Wanneer we er een stel Pieten en enthousiaste kinderen bij optellen, zijn alle ingrediënten voor een geslaagd Pepernotenconcert compleet!

Tijdens het concert komt er een zeer ervaren Piet op bezoek. Sint heeft het jammer genoeg zo druk dat hij zelf niet naar het Pepernotenconcert kan komen en daarom een representant stuurt. Piet komt ons helpen om er een geweldig feest van te maken samen met het orkest en de kinderen. Maar dan neemt iemand een verrassing mee waardoor alle plannen veranderen...

27 november 19.00-20.00 uur, CC Elckerlyc, Achter ’t Raadhuis 2, Hilvarenbeek.
Entree € 5,00 maar kinderen tot en met groep 8 gratis, mits in het bezit van een gratis toegangskaart. Kaartverkoop/afhaal: CC Elckerlyc, Peter Swaanen, Gouden Carolus, Pompie.