Stichting Utdoetertoe organiseert Dûrpkestocht

op dinsdag, 26 april 2016. Posted in Hobby & vrije tijd

Op 5 mei 2016

durpkestocht1

Op Hemelvaartsdag, 5 mei 2016, organiseert de Stichting Utdoetertoe voor de 8e keer de Dûrpkestocht. De Dûrpkestocht biedt een perfecte gelegenheid om op Hemelvaartsdag een ontspannende en gezellige wandeling te maken. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de prachtige en steeds verrassende omgeving van Diessen en haar omliggende dorpen. 

Wandelroutes

Ook dit jaar zijn er wederom vier nieuwe routes uitgezet met diverse lengtes. Zoals elk jaar, is het geheel aan de wandelaar zelf of hij/zij één of meerdere routes wilt lopen en ook de volgorde kan men zelf bepalen. Na iedere route kan men even uitrusten en een consumptie nuttigen bij een rustpost of op het terras bij het start-, en eindpunt van de route. Voor de serieuze wandelaar kan de Dûrpkestocht een mooie training zijn voor de Nijmeegse Wandelvierdaagse of de ’80 van de Langstraat’.

Landschotse Heide

Dit jaar wandelen we richting de Landschotse Heide. Een prachtig heidegebied met een aantal grote vennen, zoals de Keienhurk, Kromven en Wit Hollandven. Echt de moeite waard om hier door de natuur te struinen.   

Daarnaast is er in de omgeving van Diessen een korte route (5 km) met leuke opdrachten, speciaal voor kinderen.

Net als vorige jaren, worden de routes aangegeven met pijlen en u krijgt ook nog een routebeschrijving mee.

Nuttige informatie

Datum: 5 mei 2016

Inschrijven kan vanaf 07.30 uur tot 14.30 uur bij Partycentrum Hercules (Rijtseweg 1, Diessen). Voor de langste route (ca. 18 km.) kunt u tot 12.00 uur inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per persoon voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Meer informatie over de Dûrpkestocht vindt u op onze website: www.utdoetertoe.nl of op onze Facebookpagina