Stichting Utdoetertoe organiseert Dûrpkestocht op 25 mei 2017

op vrijdag, 12 mei 2017. Posted in Hobby & vrije tijd

Op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017

DSC00423_Custom

Op Hemelvaartsdag, 25 mei 2017, organiseert de Stichting Utdoetertoe voor de 9e keer de Dûrpkestocht. De Dûrpkestocht biedt een perfecte gelegenheid om een ontspannende en gezellige wandeling te maken. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de prachtige en steeds verrassende omgeving van Diessen en haar omliggende dorpen.

Wandelroutes

Ook dit jaar zijn er wederom verschillende nieuwe routes uitgezet met een totale lengte van 35 kilometer! Zoals elk jaar, is het geheel aan de wandelaar zelf of hij/zij één of meerdere routes wilt lopen en ook de volgorde kan men zelf bepalen. Na iedere route kan men even uitrusten en een consumptie nuttigen bij de rustpost in Oostelbeers, of op het terras bij Partycentrum Hercules. Voor de serieuze wandelaar kan de Dûrpkestocht een mooie training zijn voor de Nijmeegse Wandelvierdaagse of de ’80 van de Langstraat’.

Landgoed Baest

Dit jaar wandelen we richting Landgoed Baest. Een prachtig bosgebied, waar de Grote en Kleine Beerze al meanderend hun weg vinden. Op de routes wandelt u afwisselend door naald- en loofbossen, akkers en weilanden.

Meimaand Mariamaand

Op één van de routes wandelt u langs de Kapel van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Eik, ofwel ‘D’n Heilige Eik’. Een bedevaartoord, net buiten Landgoed Baest. U kunt tijdens uw wandeling een bezoek brengen aan deze kapel en wellicht een kaarsje op steken. Voor de kinderen staat er een snoepkraampje.

Net als vorige jaren, zijn de routes bewegwijzerd met pijlen en u krijgt ook nog een routebeschrijving mee.

Nuttige informatie

Datum: 25 mei 2017

Inschrijven kan die dag, vanaf 07.30 uur tot 14.00 uur bij Partycentrum Hercules (Rijtseweg 1, Diessen) of bij Het Hof van Heden (Achterste Heistraat 9, Oostelbeers). Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 per persoon voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Meer informatie over de Dûrpkestocht vindt u op onze website: www.utdoetertoe.nl of op onze Facebookpagina.