Trap ALS de wereld uit 2016

op dinsdag, 31 mei 2016. Posted in Hobby & vrije tijd

Op zondag 12 juni

AL_2016_flyer

Onder de naam ‘Trap ALS de wereld uit’ wordt op zondag 12 juni 2016 in Midden-Brabant een recreatieve fiets- en wandeltocht gehouden, waarbij gekozen kan worden uit diverse afstanden. De opbrengst daarvan gaat in zijn geheel naar de Stichting ALS Nederland en is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek en het zoeken naar manieren en methoden om het lijden van ALS patiënten te verlichten.

Het is natuurlijk niet zo spectaculair als de Amsterdam City Swim, de New Amsterdam City Swim of de Ice Bucket Challenge, maar de doel is hetzelfde.

Omdat wij met onze fiets- en wandeltocht ook bij willen dragen aan het vinden van de oorzaak van ALS en het ontwikkelen van medicijnen, organiseren wij dit jaar ‘Trap ALS de wereld uit’ voor de elfde keer.

Sinds kort weten we dat helaas ook een Diessenaar, namelijk Theo Rommen, waarover we eerder berichtten, getroffen is door deze ziekte (zie http://www.deusone.nl/item/strijd-mee-met-theo-rommen.html)

Dit jaar zijn onze startplaatsen hetzelfde als vorig jaar, namelijk
  • Riel: Café restaurant Den Overkant, Dorpsstraat 1, 5133 AD Riel.
  • Diessen :  Restaria De Zwaan, Julianastraat 31, 5087 BA Diessen.
  • Moergestel: Restaurant Croy 't Stokske, Zandstraat 1, 5066 CA Moergestel.

Fietsers kunnen vanuit iedere startplaats kiezen uit drie afstanden: 30, 60 en 110 kilometer. De routes zijn weer anders dan vorig jaar en alle routes zijn uitgepijld. Dat biedt deelnemers onderweg volop gelegenheid rustig te genieten van de mooie, bosrijke omgeving.

De 30-kilometer-fietstochten kunnen tevens als foto-puzzeltocht gereden worden, met mooie prijzen voor de deelnemers.

Wandelaars kunnen vanuit iedere startplaats kiezen uit twee afstanden: 5 (rolstoeltoegankelijk) en 10 kilometer.

Alle deelnemers kunnen tussen 08.00 uur en 13.00 uur starten. Deelname kost € 7,50 per volwassene en € 3,50 per kind (tot 12 jaar). Inschrijven is mogelijk bij de startplaatsen. Aan de fiets- en wandeltocht is een loterij gekoppeld met als hoofdprijs een fiets. Wil je alvast loten kopen? Bestellen kan via alsteamtilburgeo@gmail.com. De loten kosten € 3,- per stuk; 4 loten voor € 10, -.

Hopelijk neem je op 12 juni deel aan de fiets- of wandeltocht. Als je verhinderd bent, en toch een steentje wil bijdragen, dan kun je ook alleen het deelnamegeld overmaken. We vragen je in dat geval om € 7,50 (of als het kan meer natuurlijk) over te maken op rekeningnummer NL50INGB0000100000 t.n.v. Stichting ALS Nederland in Den Haag. onder vermelding van ‘ALS Tilburg gift’.

Je kunt ons ook vinden op facebook: http://www.facebook.com/ALSfietstochttilburgenomstreken.

Het ALS team Tilburg en omstreken

Dit team bestaat uit mensen uit Midden-Brabant, die allemaal een familielid, vriend of vriendin aan ALS verloren hebben, dan wel betrokken zijn bij de hulp aan ALS patiënten.

Riel: Ruud Smits/Esther Romme; Tilburg: Margot de Winter-Glaubitz, Bernard de Waard; Loon op Zand: Ton Visschers; Diessen: Gerard van Nunen, Jan van Nunen; Eindhoven: Bas Cornelissen/Anja Warta, Moergestel: Kirsten Bertens.