Trap ALS de wereld uit 2017

op donderdag, 11 mei 2017. Posted in Hobby & vrije tijd

Op zondag 11 juni

ALS_flyer

Om de Stichting ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) financieel te steunen, worden er in Nederland sinds een aantal jaren diverse activiteiten, waaronder sponsorfiets- en wandeltochten georganiseerd. Daarmee wordt geld binnengehaald om onderzoek te doen naar de oorzaak van de gelijknamige spierziekte en om medicijnen te ontwikkelen, die de symptomen van de aandoening onderdrukken of bestrijden. Voor details zie: www.als.nl.

Op zondag 11 juni 2017 organiseert het ALS comité Tilburg e.o. voor de twaalfde keer een fiets- en wandeldag. Daarbij staan er voor fietsers afstanden van 32, 60 en 110 km op het programma en zijn er wandeltochten van 5, 10 en 40 km. Deze laatste is vooral bedoeld als voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse.

Het organiserend team bestaat uit vrijwilligers uit Eindhoven, Tilburg, Moergestel, Diessen en Loon op Zand. Zij hebben nog een ding gemeenschappelijk, namelijk dat ze allemaal een familielid of vriend/vriendin aan de ziekte ALS hebben verloren.

De startplaatsen dit jaar zijn:

  • Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij, Gorps Baantje 1, 5051 PX Goirle,
  • Restaria de Zwaan, Julianastraat 31, Diessen
  • Restaurant Croy 't Stokske, Zandstraat 1, 5066 CA, Moergestel.

Geïnteresseerden kunnen zich daar op zondag 11 juni tussen 7:00 - 13:00 uur inschrijven tegen €7,50 deelnamekosten voor volwassenen en €3,50 voor kinderen tot 12 jaar. Tevens is er de mogelijkheid om loten te kopen. De opbrengst komt integraal ten goede aan de Stichting ALS.

De fietsroutes van 32, 60 en 110 km lopen door diverse Kempengemeenten, voornamelijk ten Zuiden en iets ten Noorden van de lijn Gilze - Eindhoven. Daarbij wordt ook België, met name Poppel en Aarle, aangedaan.

De korte wandelroutes lopen in de omgeving van de startplaatsen; de 40 km wandelroute loopt langs alle drie de startplaatsen.

Meer informatie vindt je op www.facebook.com/ALSfietstochttilburgenomstreken.