Wij wel nieuwsbrief mei 2016

op maandag, 23 mei 2016. Posted in Belangenbehartiging

Wij_wel_mei_2016

Op 27 februari heeft de Diessense Dorpsdag plaatsgevonden.De resultaten van de Diessens Dorpsdag kunnen als volgt worden weergegeven:

1. Jongerenactiviteiten

Charlotte van Eijken coördineert en werkt samen met de Hangouts bestaande uit  de volgende basisschoolleerlingen Mirthe, Sem, Wes, Wies, Lola en Owen. Op 8 april is succesvol een disco georganiseerd. De volgende activiteiten staan gepland:

  • 20 mei  bingo
  • 24 juni  beach party
  • 15 juli karaoke feest                                                                                                     

2.  Nieuwe plaats torentje

Marian Hoosemans werkt samen met Jos Comperen, Jan Jansen, Jos van Doormaal en Mieke de Graaf, en bekijkt de mogelijkheden van verplaatsing naar terrein achter de basisschool of op een andere geschikte locatie.

3. Natuur- en belevingspad Turkaa

Laurens Hendrikx werkt samen met Martin van Mol, Marna van Nieuwkuijk en Ad van Doormaal aan de realisering van een natuur- en belevingspad. Dit project is volop in ontwikkeling en zal komende tijd nader worden uitgewerkt.

4. Diessense wijnen

Siem Zwaard heeft op de Diessense Dorpsdag met een aantal lokale organisaties besproken, dat evenementen en bijeenkomsten van een Diessens accent kunnen worden voorzien door het proeven van wijn, die door Diessenaren gemaakt is van druiven, die in Diessen geteeld zijn.

5. Nieuwjaarsvuurwerk

Pum Donders werkt samen met o.a. Tonnie Kemmere en Kees van Gestel. Ze zijn gestart met het bekijken van de voorschriften. Zodra ze weten wat voor regels er zijn, wordt over uitwerking verder nagedacht.

6. Wintercafé

Gedurende de winter, op 6 zondagmiddagen samen kennis maken met dorpsgenoten, praten over politiek en alles wat belangrijk is. Zodra er een voorbereidingsteam is van ca 6 personen kan dit doorgaan. Aanmelden op info@wij-wel.nl

7. BMX terrein nabij de Holenweg

Er is geen draagvlak gevonden voor realisering.

8. Oud Diessen in beeld brengen en Diessen 1650 (in 2020) organiseren

Jac Linnemans werkt samen hieraan met Ad van Doormaal, Jan van Gils, Mieke de Graaf, Jac Roozen, Bertha van Bijsterveldt-Roozen, Jos Comperen, Jan Jansen en Charlotte van Eijken. Een eerste overleg met deze groep wordt gepland om samen een planning te maken voor de komende jaren.

 

Buurtondersteuners bij Wij-Wel, ogen en oren van de buurt!

In Diessen en Baarschot zijn dit jaar 8 buurtondersteuners gestart! Daar zijn we heel blij mee!

Bij de buurtondersteuner in uw straat of wijk kunt u terecht met vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De buurtondersteuner kijkt met u hoe uw probleem opgelost kan worden. Het is heel goed mogelijk dat de buurtondersteuner samen met anderen uit uw straat of met mensen uit uw netwerk een oplossing zoekt. De buurtondersteuner kan ook gebruik maken van de diensten van Wij-Wel. Indien het probleem toch te groot of te moeilijk is dan neemt de buurtondersteuner contact op met Carin van Gorp, de dorpsondersteuner van Wij-Wel. De buurtondersteuners zijn de ogen en oren in de straten en buurten van Diessen en Baarschot. De volgende mensen zijn gestart als buurtondersteuner:

  • Annie Bruurs, Jeanne van Wezel en Marleen Smits in Baarschot.
  • May Tax, José Vermeer, Nico van der Geest, René Sevens en Arja van de Wouw in Diessen.

Ben jij sociaal, sta je niet snel met je oordeel klaar en wil je graag iets betekenen voor jouw buurt? Mogelijk is het dan ook iets voor jou om buurtondersteuner te zijn! Neem vrijblijvend contact op met Carin van Gorp, zij kan je alles toelichten en samen kijken jullie of het echt iets voor je is. Mail naar spreekuur@wij-wel.nl, loop binnen op het spreekuur op woensdag tussen 11 en 13 uur in de Eenhoorn of bel naar 06-12127667.

 

Lokaal sterk ondernemen.

Nu het overgrote deel van de inwoners van Baarschot, Haghorst en Diessen lid is, is Wij-wel is niet meer weg te denken in onze gemeenschap. Dat vinden ook de ondernemers in onze dorpen die een bijzondere actie op gaan zetten Met die actie wordt het nóg leuker om te shoppen in ons eigen dorp.

Daarmee houden we het voorzieningenniveau in onze dorpen op een hoog peil en doen we allemaal een duit in het zakje. In onze volgende nieuwsbrief, of wellicht met een aparte flyer, zullen we u daar meer over vertellen.

 

WhatsApp groepen buurtverenigingen

Zoals velen van ons al gezien hebben, hangen er aan de borden zodra je de bebouwde kom in komt, nieuwe bordjes; deze bordjes melden dat er WhatsApp groepen actief zijn.

Dat klopt, maar er zijn buurten die nog geen WhatsApp groep hebben georganiseerd voor de eigen buurt. Een WhatsApp groep regelen voor je eigen buurt is eenvoudig:Er is een buurtcoördinator nodig, die appjes gaat doorsturen.

  • Je maakt een buurtgroep in WhatsApp aan, die je de buurtveiligheidsgroep noemt.
  • Dan verzamel je de telefoonnummers van buurtgenoten boven de 18 jaar die willen meedoen. Deze telefoonnummers zet je in de groep en....  “klaar is Kees”.

Wil je WhatsApp coördinator worden, meld je dan via info@wij-wel.nl. Kijk voor meer informatie op www.wij-wel.nl

 

Eetproject op Haghorst

Het eetproject is opgericht met het doel om eenmaal per maand een maaltijd te verzorgen voor ouderen, alleenstaanden en alle anderen die behoefte hebben aan aanspraak of om gezellig met anderen te eten. Het koken en de hele verzorging wordt in samenwerking met de plaatselijke horeca gedaan door vrijwilligers uit Haghorst.

Ontvangst vanaf 11.30 uur in D’n Deel waarna de maaltijd om 12 uur wordt geserveerd. Kosten: € 7,- p.p. U dient zich aan te melden vóór dinsdag 3 mei door te bellen of te mailen naar: Elly van Dorst, tel. 013-5042047 of vdorst@kabelfoon.nl. Kunt u zelf niet komen, hebt u problemen met vervoer, ook dat kan worden geregeld; meldt dat even bij de aanmelding. Noteer de volgende data alvast in uw agenda: 3 juni, 9 sept., 7 okt., 4 nov. en 2 dec. De datum van de Kerstviering wordt nog bekendgemaakt.