Wij-wel nieuwsbrief November 2016

op maandag, 14 november 2016. Posted in Belangenbehartiging

Wij-wel_november_2016

Nieuwe dorpsondersteuner Baarschot en Diessen

Stichting Wij-wel heeft per 1 november Jacqueline de Wit – van Raak benoemd als dorpsondersteuner voor Baarschot en Diessen. De geboren Hilvarenbeekse woont aan de Acacialaan te Diessen. Daarmee krijgt Wij-wel ook voor de kernen Baarschot en Diessen een dorpsondersteuner die ter plaatse woont en voor de inwoners nabij is. Na de HAVO heeft Jacqueline HBO-V afgerond en heeft ze met succes de doctorale opleiding Gezondheidswetenschappen afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Werkervaring heeft ze opgedaan als verpleegkundige in de thuiszorg, in het ziekenhuis en in het middenmanagement van een verpleeghuis. Jacqueline heeft thuis de zorg voor 2 zonen en een dochter en is lokaal bekend door haar vrijwilligerswerk bij de Willibrordus basisschool, waar ze de ouderraad,  de moestuin en luizenmoeder tot haar takenpakket heeft; bij de Parochie, waar ze de werkgroep oecumene, geloven met kinderen en de eerste communie aandacht geeft, en bij Jong Nederland, waar ze een eigen groep begeleidt. Als vrijwilligster op pad naar Lourdes is ook nog een plezierige klus. Nu de kinderen groter worden kan de “moeder-taak” weer worden aangevuld met betaald werk. Jacqueline ziet zich als een “mensen-mens”, gaat vooral uit van vertrouwen geven en krijgen en samen tot oplossingen komen. Ze streeft een laagdrempelig bereik na. Voor jong en oud zal ze op woensdag bereikbaar zijn op het spreekuur in De Eenhoorn (van 11.00 tot 13.00 uur), via de telefoon op 06 16084720, via mail op spreekuur@wij-wel.nl en op afspraak. Hoewel ze verwacht zeker voor ouderen een belangrijke rol te kunnen vervullen, ziet ze ook bij gezinnen problematiek waarbij de dorpsondersteuner een belangrijke rol kan vervullen. Ze hoopt op korte termijn met velen kennis te kunnen maken.

Kennismaken met Jacqueline de Wit, afscheid van Carin van Gorp

Op woensdag 23 november, 20.00 uur, kunt u nader kennismaken met de nieuwe dorpsondersteuner voor Baarschot en Diessen Jacqueline de Wit. Tevens is er gelegenheid afscheid te nemen van Carin van Gorp. De bijeenkomst is in Hercules.

De Deusone Agenda

Wil je weten wat er te doen is in Baarschot, Diessen of Haghorst. Ga dan naar www.deusone.nl/agenda. Ook handig – voor een volledig overzicht - om georganiseerde activiteiten door te geven aan De Deusone. Deusone bekijkt of het mogelijk is deze agenda veelomvattender en beter toegankelijk te maken.

Boodschappenpakketten van Emté voor mensen, die het even moeilijk hebben.

In december a.s. start bij Emté weer een boodschappenpakkettenactie. Dit jaar gaat Noud van den Heuvel samen met “Wij Wel”, en misschien U, boodschappenpakketten sparen voor die groep mensen die niet zoveel te besteden hebben. Verdere informatie volgt in de Hilverbode en op De Deusone.

De Deusone Financiën

De Deusone heeft altijd een financiële buffer gehad om schommelingen in de papieren omvang en onverwachte uitgaven te kunnen betalen. Deze buffer is nu niet meer nodig. De Deusone heeft besloten € 10.000 van deze buffer te schenken aan Wij-wel, zodat actief maatschappelijk kapitaal ook daadwerkelijk actief blijft.

Voor de jeugd van 12 tot 16 jaar

Noteer vrijdag 27 januari in je agenda voor een doldwaze/bezopen avond bij Hercules.

HALLO Haghorst eetproject!

Een keer per maand wordt er in D’n Deel een warme maaltijd geserveerd voor mensen vanaf 55 jaar. De data worden vooraf bekend gemaakt via de Hilverbode, de site www.haghorstonsdorp.nl en via de pagina’s op Facebook. In d’n Deel hangt een lijst met de data. Onlangs hebben heeft Wij-wel via het subsidiefonds van Stichting Annetje van Puijenbroek subsidie mogen ontvangen voor het aanschaffen van servies voor het eetproject in Haghorst. Data HALLO Haghorst: 2 dec. 12.00 uur eetproject in D’n Deel, 16 dec. 12.00 of 16.00 uur kerstdiner in D’n Deel en 24 dec. 18.00 uur Kerstviering bij D’n Deel.

Vuurwerk

De werkgroep Vuurwerk heeft ernstige vertraging opgelopen. De nieuwe kartrekker is Astrid Hennissen. Voor de jaarwisseling 2016-2017 is het niet meer mogelijk afspraken te maken.

Het kloostertorentje

Sinds februari hebben wij soms wel tot tweemaal per maand bijeenkomsten gehad met de werkgroep. Alle mogelijke locaties in Diessen zijn bekeken en zorgvuldig afgewogen. Ook zijn we driemaal bij de Gemeente geweest om met wethouder Van de Wiel hierover te praten. Ons doel is: behoud van het torentje voor Diessen (is tien jaar geleden door het Belangenorgaan gered van de slopershamer en tijdelijk geplaatst op een locatie aan de Westerwijk) en om het torentje centraal in Diessen te plaatsen om zo het laatste stukje historie van de geschiedenis van Diessen en het kloosterleven van de Zusters van Liefde te behouden. Graag willen we dit plekje aankleden met een lage beukenhaag en enkele bankjes. In 2017 hopen we het kloostertorentje een definitieve plek in Diessen te geven!

De Hangouts

De basisschoolleerlingen starten op 25 november as met hun eerste activiteit, een filmavond.

Wonen en Werken op De Laarhoeve

Wonen en Werken op De Laarhoeve is een van de deelnemers voor de Brabantse Kempen Trofee 2016. Vanaf 14 november horen ze mogelijk bij de vijf genomineerden. Vind je De Laarhoeve belangrijk, ga dan naar www.brabantsekempen.eu en breng je stem uit. Op de Laarhoeve biedt men werknemers met ambitie een woon- en werkplaats, waarin een individu met complexe ondersteuningsvraag terecht kan. Zo kan hij of zij zich ontwikkelen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

‘Wij-wel’, voor elkaar en met elkaar, niemand kan het alleen. U niet en ook wij niet. Maar wel ‘voor elkaar en met elkaar’.

Baarschot-Diessen-Haghorst

Theresiastraat 23

5087 BV Diessen

www.wij-wel.nl

info@wij-wel.nl

Nieuwsbrief digitaal? Mail: info@wij-wel.nl