Wij-wel nieuwsbrief september 2016

op woensdag, 21 september 2016. Posted in Belangenbehartiging

Wij-wel_nieuwsbrief_sep._2016

Dorpsondersteuner Carin van Gorp vertrekt

De Wij-wel dorpsondersteuner Carin van Gorp heeft een nog leukere baan gevonden. Carin gaat werken bij Kinderthuiszorg Nederland en vertrekt per 5 oktober a.s.. Nog zaken met haar te regelen?, spoed dan snel naar het Wij-wel spreekuur op woensdag van 11.00 uur tot 13.00 uur of bel naar 06-12127667. Aan de opvolging van Carin wordt gewerkt.

Leefstijl

Leefstijl, het blad van Thebe Extra al weggegooid? Haal het dan alsnog uit de papierbak. In Leefstijl staat een mooi artikel over Wij-wel, met mooie foto’s o.a. over de schoolmoestuin bij bs Willibrordus.

Mantelzorg?: doe het eens anders

Het is voor iedereen belangrijk dat je zelf kunt bepalen wat je doet en dat het dagelijkse leven geen vaste sleur wordt. Dat houdt je gezond. VGZ heeft hiervoor een speciaal leuke actie gemaakt om mensen uit te dagen. De werkgroep Domotica van Wij-wel vindt dit een goede actie en wil daarom in Diessen, Haghorst en Baarschot mensen zoeken die aan deze actie mee willen doen en door eens wat anders te doen de dagelijkse sleur met leuke dingen willen doorbreken.

Iedereen die wil, mag meedoen. De besturen van Wij-wel, KBO-Diessen en Steunpunt Mantelzorg Hilvarenbeek hebben hun medewerking toegezegd. Op maandag 19 september hebben we hiervoor in de Eenhoorn om 19.30 uur een speciale bijeenkomst om uit te leggen hoe dit werkt. Daarna kun je beslissen of dit iets voor jou is en of je mee wilt doen.

Hoe werkt deze actie?

Na de uitleg vullen de deelnemers een profiel van hun dagprogramma in op de computer. Er is dan hulp aanwezig om de deelnemers te ondersteunen. Alle deelnemers krijgen dan 4 weken lang elke week een paar kleine tips (per email of sms of van hun helper) om iets anders te doen. Deze tips kosten bijna geen tijd. In Arnhem is deze actie gehouden. Daar is het een groot succes geworden en de deelnemers waren zeer tevreden met hetgeen zij zelf gedaan hadden en daardoor het dagelijkse ritme iets leuker hebben kunnen maken. Op de site dosomethingdifferent.nl meer informatie.

Onze vrijwilligers met een luisterend oor!

Ik ga graag met u naar een bezoek bij een specialist en ben daar een extra luisterend oor. Ik luister graag naar uw verhaal. Niet elke dag, maar als het ons beiden uitkomt.

Ik ben een ervaringsdeskundige in omgaan met dove en slechthorende personen, ik help graag , ben ook graag daarin een “luisterend” oor.

Wilt u er als mantelzorger even tussenuit dan kan ik bij u in huis komen, ook een luisterend oor bied ik graag.

Op onze site: wij-wel.nl/aanbod treft u nog veel meer aanbod van vrijwilligers aan. Wilt u daarvan gebruik maken of wilt u zich aanbieden als vrijwilliger, mail dan naar spreekuur@wij-wel.nl, of loop binnen op het spreekuur op woensdag tussen 11 en 13 uur in de Eenhoorn of bel naar 06-12127667.

Rabobank actie Hart van Diessen Geef uw stem aan Wij-wel en KBO-Diessen

Leden van de Rabobank kunnen tussen 4 en 17 oktober stemmen op een vereniging of stichting. Wij-wel is voortdurend op zoek naar financiële bronnen om alle plannen goed te kunnen uitvoeren. Ieder lid van de Rabobank krijgt 5 stemmen om uit te brengen op de verschillende verenigingen die meedoen. Er mogen 2 stemmen uitgebracht worden op een bepaalde vereniging. Daarom hebben we contact gezocht met

KBO-Diessen die ook aan deze actie deelneemt. Samen met KBO-Diessen hopen we hier een mooi succes van te maken. Dus geef 2 stemmen aan Wij-wel en 2 stemmen aan KBO-Diessen. Dan hou je nog een stem over die je aan een ander mag uitgeven.

Buurtondersteuners bij Wij-Wel, vast iets voor U!

Het aantal buurtondersteuners groeit gestaag. Binnenkort zijn er vier in Baarschot en zeven in Diessen.

Bij de buurtondersteuner in uw straat of wijk kunt u terecht met vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De buurtondersteuner kijkt met u hoe uw probleem opgelost kan worden. Het is heel goed mogelijk dat de buurtondersteuner samen met anderen uit uw straat of met mensen uit uw netwerk een oplossing zoekt. De buurtondersteuner kan ook gebruik maken van de diensten van Wij-Wel. Indien het probleem toch te groot of te moeilijk is dan neemt de buurtondersteuner contact op met de dorpsondersteuner van Wij-Wel. De buurtondersteuners zijn de ogen en oren in de straten en buurten van Diessen en Baarschot.

Ben jij sociaal, sta je niet snel met je oordeel klaar en wil je graag iets betekenen voor jouw buurt? Mogelijk is het dan ook iets voor jou om buurtondersteuner te zijn! Neem vrijblijvend contact op met de dorpsondersteuner, zij kan je alles toelichten en samen kijk je of het echt iets voor je is. Mail naar spreekuur@wij-wel.nl, loop binnen op het spreekuur op woensdag tussen 11 en 13 uur in de Eenhoorn of bel naar 06-12127667.

Het kloostertorentje

Onder de vlag van de Wij-wel dorpswerkgroep Belangenorgaan Diessen werkt een speciale werkgroep aan behoud van het kloostertorentje. Het torentje kan niet blijven staan aan de Westerwijk en heeft achterstallig onderhoud. We willen het torentje ergens in het centrum van Diessen een mooie plaats geven. Natuurlijk wordt het torentje dan netjes opgeknapt en met medewerking van de gemeente komt er een mooie heg omheen en aan alle 4 de kanten komt een mooie zitbank. Binnenkort hopen we een nieuwe plek te vinden.

Repair cafe

Het volgende Repair Café staat gepland op zaterdag 15 oktober 2016, van 13.00 tot 16.00 uur in Hercules. Kapotte spullen weer een tweede leven geven, dat is de doelstelling van het Repair Café. Een groep van 20 vrijwilligers staat voor u klaar om de noodzakelijke reparaties samen met u uit te voeren. Het Repair Café is mogelijk geworden door de Rabobank actie Hart voor Elkaar 2014. De werkgroep Repair Café bestaat uit: Jac Linnemans, Marian Hoozemans, Kim van Korven, Bart van Gestel, Mieke Hendrikx. We hebben deskundige vrijwilligers voor herstelwerkzaamheden m.b.t. de computer, hout, fietsen, electro en kleding. Deze keer willen we speciale aandacht geven aan fietsverlichting en zorgspullen. U bent hier van harte welkom.

‘Wij-wel’, voor elkaar en met elkaar, niemand kan het alleen. U niet en ook wij niet. Maar wel ‘voor elkaar en met elkaar’.