Woningbouwproject Jachtlust officieel afgerond

op donderdag, 07 september 2017.

Jachtlust

Op donderdag 7 september 2017 brachten bestuurders van Leystromen en Van der Weegen Bouwgroep samen met wethouder Van de Wiel van volkshuisvesting een bezoek aan het nieuwe woongebied Jachtlust in het centrum van Hilvarenbeek. In Jachtlust realiseerde Leystromen zeventien huurwoningen. Van der Weegen tekende voor de bouw van acht koopwoningen voor senioren. Met het bezoek is het project nu ook officieel afgesloten.

Een nieuwe stek in een vertrouwde omgeving

Op de hoek van de Paardenstraat en Bloemenstraat – op de plek van de voormalige Boerenbond - is een kleinschalig, dorps woningbouwproject gerealiseerd. De bouwactiviteiten werden halverwege dit jaar afgerond. Toen kregen de bewoners van de koopwoningen de sleutel. Ruim een jaar eerder konden de huurders al hun intrek nemen in hun nieuwe woning. De nieuwe bewoners komen bijna allemaal oorspronkelijk uit de gemeente Hilvarenbeek.

Wethouder Jan van de Wiel:

‘Ik ben trots op dit mooie project midden in het centrum van Hilvarenbeek. Het is bijna jammer dat het nieuwe woongebied enigszins verscholen ligt. Ik nodig alle Hilvarenbekenaren graag uit om eens blokje om te lopen of te fietsen om zelf dit nieuwe stukje Hilvarenbeek te ontdekken’.

Roland Marx, bestuurder Leystromen:

De bewoners van Jachtlust hebben zelf de indeling van hun woning kunnen bepalen. En toch liggen de huurprijzen van de woningen ruim onder de maximale huurgrens. Precies in lijn met onze ambitie:  betaalbaar woningaanbod dat aansluit bij de wens van onze klant.’

Marc Buster, Van der Weegen Bouwgroep:

‘Ook wij zijn trots op het woningbouwproject. Na realisatie van de huurwoningen voor Leystromen. Was het nog best wel spannend om de vrijstaande woningen op de markt te brengen. Gelukkig zijn de woningen succesvol verkocht en kon daarmee het project worden afgerond’.

Marc Wemay en Huub Bazelmans, bewoners Paardenstraat:

‘Ons huis voelt gewoon als een vakantiehuis! En het is ook  heel prettig wonen in de buurt.  De bewoners van Jachtlust vormen een echte gemeenschap. Er heerst een prettige betrokkenheid.’

Duurzame, levensloopbestendige woningen

Alle koop- en huurwoningen in Jachtlust zijn zogenoemde ‘levensloopbestendige’ woningen. De woning past - of is eenvoudige passend te maken - bij iedere levensfase waardoor mensen er ook op hun oude dag kunnen blijven wonen. De bewoners van zowel de koop- als huurwoningen kregen inspraak in de indeling van hun huis. Zij konden kiezen of zij een slaapkamer en douche beneden wilden of boven. Wanneer het nodig - of wenselijk is - kan dat later weer worden aangepast. De woningen zijn energiezuinig en voorzien van zonnepanelen.