Zomeravondconcert op de Vrijthof in Hilvarenbeek

op dinsdag, 04 juli 2017. Posted in Kunst & Cultuur

ZOMERS KLANKEN DWARRELEN OVER DE VRIJTHOF

Drie_tenoren

Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 gaat op maandag 10 juli om 19.30 uur traditioneel haar seizoen afsluiten met een openluchtconcert op de Vrijthof, tegenover de terrassen van Vrijthof 16, Grand Café De Zwaan en Café Bar ’t Schouwke.

Kwam het diep in de vorige eeuw regelmatig voor dat harmonie Concordia een buitenconcert gaf, tegenwoordig is dat nog twee keer per jaar, bij de opening van de Beekse kermis en bij de afsluiting van seizoen. De muziekkiosk uit 1939, gebouwd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Concordia, zou bij uitstek de ideale plaats zijn voor een buitenoptreden. Sinds jaar en dag past het harmonieorkest van de KHC niet meer op de kiosk en wordt gekozen voor de tweede beste plek op de Vrijthof: de hoek van de Wouwerstraat en de Hoge Zij. Een ideaal podium voor een zomeravondconcert, tegenover de terrassen.

Het Harmonieorkest en de Slagwerkklas 2.0 en Slagwerkgroep hebben een zonnig zomers programma samengesteld met een knipoog naar de voor velen aanstaande vakantieperiode.

Schroomt u vooral niet uw campingstoelen mee te nemen naar de Vrijthof om verzekerd te zijn van een zitplaats om zodoende gerieflijk te kunnen genieten van de zomerse klanken die harmonieorkest en slagwerkgroepen zullen laten horen met een knipoog naar warmere oorden, die u wellicht de komende vakantieweken zult gaan bezoeken.

Maandag 10 juli, 19.30 uur, Vrijthof Hilvarenbeek. Bij regenweer wordt het concert verplaatst naar de Gouden Carolus, Gelderstraat 20, Hilvarenbeek.