Zomergeblaos 2017, laat u verrassen………

op vrijdag, 12 mei 2017. Posted in Kunst & Cultuur

Op 3 en 4 juni

zomergeblaos_f3

Ook dit jaar zal met Pinksteren de Beekse Vrijthof op zaterdagavond 3 juni en zondag 4 juni gevuld zijn met diverse muziekstijlen. Het gratis toegankelijke evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enerverend festival met een unieke en schitterende programmering.

Al vele jaren wordt door een groep vrijwilligers hard gewerkt om de Vrijthof tijdens Pinksteren te veranderen in een sfeervol muziekfestivalterrein.  Door de steun van vele Bekenaren en diverse bedrijven uit onze gemeente lukt het elk jaar weer om het festival gratis aan te bieden aan de vele muziek- en festivalliefhebbers uit de gehele regio.

Zaterdagavond 3 juni

De zaterdagavond wordt om 20.30 u geopend door D`Af en Toeters - XL, met een ijzersterke set door een band met een heuse “XL” bezetting.

Daarna zullen nog drie acts het publiek gaan verrassen met kwaliteitsmuziek.

De band Synchronicity (The Police tribute) met daar aansluitend één van de betere  De Dijk tribute bands die Nederland rijk is:  “De Dijktribute.nl”

De afsluiting van deze avond, wordt verzorgt door een hier in Hilvarenbeek wel zeer bekende band “Hill Street live”. De band die vele jaren geleden, en jaren lang, de Hispohal in Hilvarenbeek op zijn kop zette, met frontman Marcel van de Berg.

Zondag 4 juni

Op eerste Pinksterdag begint het programma al om 13.30 u en gaat hetde hele dag en avond door.

De zondagmiddag begint met de legendarische PP Band (Puur Plezier band). Al snel nemen andere bands het over, waaronder Copchase, Elvix and the Teddybears, met een ode aan The King. Andere klinkende namen zijn onder andere Funky Fools (James Brown, Soul), Allez Mama (Cajun), Dr. Brass, de band “Van Eigen Bodem” (Nederpop) en als afsluiter, de vrienden van Zomergeblaos “Staal Met Glazen” een geweldige opzwepende feestband.

Harry Slingers’ Drukwerk op Zomergeblaos!

Een uniek optreden op zondag is zeker wel dat van Drukwerk!

De band met frontman Harry Slinger (wie ken hem niet met zijn rode gebreide mutsje). De Amsterdamse band Drukwerk, bekend van de o.a. de hits, Marianneke, Schijn een lichtje op mij, maar zeker van: Je loog tegen mij! Dat is voor vele jeugdsentiment, en dat wordt dus uit volle borst meezingen !!!

Muziek- en festivalliefhebbers worden getrakteerd op een geweldig muziekweekend, dat op zaterdag en zondag tot zeker ’s nachts 01.30 u doorloopt. Voor een goed beeld van de begin- en eindtijden en informatie over alle bands die optreden, raadpleeg de website van Zomergeblaos. www.zomergeblaos.nl of kijk regelmatig op Facebook. Daar kun je ons vinden en dus ook liken!!