10e editie van de dûrpkestocht Diessen

op maandag, 30 april 2018. Posted in Evenementen

Op hemelvaartsdag, 10 mei 2018

Durpkestocht1

Op Hemelvaartsdag, 10 mei 2018, organiseert de Stichting Utdoetertoe voor de 10e keer de Dûrpkestocht. Dit wandelevenement biedt een perfecte gelegenheid voor een ontspannende en gezellige wandeling. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de prachtige en steeds verrassende omgeving van Diessen en haar omliggende dorpen. Dit tweede lustrum is een mooie mijlpaal en wordt dan ook wat anders dan andere jaren.
 
Wat is hetzelfde gebleven: er zijn weer verschillende nieuwe routes uitgezet. Zoals elk jaar, is het geheel aan de wandelaar zelf of hij/zij één of meerdere routes wilt lopen en ook de volgorde kan men zelf bepalen. De routes zijn met pijlen aangegeven en u krijgt ook nog een routebeschrijving mee. Als u wilt, kunt u de route met uw smartphone lopen. Dit jaar hebben we vier verschillende afstanden: 4,4, 10,2, 11,1 en 12,3 km lang. Het start- en eindpunt van elke route is hetzelfde. U kunt (indien gewenst) dus bijna 40 km aan verschillende routes lopen!
 
Maar deze 10e versie is wat feestelijker en iets anders. Voor dit speciale lustrum zijn we de samenwerking aan gegaan met Festival Nollie Dollie. De Bolster (Heibloem 3 in Diessen) is daarmee het start- en eindpunt van alle wandelroutes. U kunt daardoor na het wandelen even uitrusten bij de Bolster en een consumptie nuttigen onder het genot van passende live muziek en veel gezelligheid. Van 13.30 tot 14.30 uur is er zelfs een Kinderband, speciaal voor kinderen. Bovendien biedt het festival voor de hongerige wandelaar een 12-uurtje (broodjes gebakken ei en soep). 

Ook de opzet van de routes is wat anders dan andere jaren. Uniek dit jaar is de mogelijkheid om een route te wandelen (circa 8 tot 10 km) onder begeleiding van natuurgids Roel Diepstraten. Om 09.00 en om 13.00 vertrekt hij vanaf de Bolster voor een mooie natuurwandeling rondom Diessen. U kunt zich hiervoor inschrijven op 10 mei bij de Bolster. Per tocht kunnen 20 wandelaars deelnemen. Daarnaast is er speciaal voor de kinderen een korte kinderroute met opdrachten. En de andere routes leiden u langs diverse interessante locaties die deze dag hun deuren voor u open zetten, zodat u eens achterom kunt wandelen.
 
Inschrijven en starten kan vanaf 07.30 uur tot 14.00 uur op het terrein van Festival Nollie Dollie (Heibloem 3, 5087 LA, Diessen). Finishen kan tot 17.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 p.p. voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen. 

Voor meer informatie check onze website www.utdoetertoe.nl en onze facebook-pagina.

Graag tot dan! De eerste consumptie is van Utdoetertoe!