11e editie van De Dûrpkestocht Diessen

op vrijdag, 17 mei 2019. Posted in Hobby & vrije tijd

Op 30 mei 2019

Durpkestocht1

Op Hemelvaartsdag, 30 mei 2019, organiseert de Stichting Utdoetertoe voor de 11e keer de Dûrpkestocht. Dit wandelevenement biedt een perfecte gelegenheid voor een ontspannende en gezellige wandeling. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de prachtige en steeds verrassende omgeving van Diessen en haar omliggende dorpen. Er zijn weer verschillende nieuwe routes uitgezet. Zoals elk jaar, is het geheel aan de wandelaar zelf of hij/zij één of meerdere routes wilt lopen en ook de volgorde kan men zelf bepalen. De routes zijn met pijlen aangegeven en u krijgt ook nog een routebeschrijving mee. Als u wilt, kunt u de route met uw smartphone lopen. Dit jaar hebben we verschillende afstanden variërend van 5,5 tot 10 km.
 
Maar deze 11e versie is in samenwerking met Festival Nollie Dollie. Het festival, bij blokhut De Bolster ( adres: Heibloem 3 in Diessen), is daarmee het startpunt van enkele routes, maar verder gaan we dit jaar een busje inzetten zodat we ook kunnen starten op een andere locatie. Laat u verrassen om te wandelen in de mooie omgeving van Diessen en Esbeek. Of u loopt vanaf het startpunt naar een rustpunt, waar u de volgende tocht gaat lopen.

U kunt daardoor na het wandelen even uitrusten bij Festival Nollie Dollie  en een consumptie nuttigen onder het genot van passende live muziek en veel gezelligheid.   

Daarnaast is er speciaal voor de kinderen een korte kinderroute met opdrachten en een bezoekje aan een theetuin/zintuin. Meer weten over het Festival Nollie Dollie? Zie hun programma en website, www.nolliedollie.nl
 
Inschrijven en starten kan vanaf 07.30 uur tot 14.00 uur op het terrein van Festival Nollie Dollie (Heibloem 3, 5087 LA, Diessen). Finishen kan tot 16.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 p.p. voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaan we doneren aan het goede doel; het project “Benjamin” en “Hart van Diessen”  Er zal informatie aanwezig zijn over dit doel, zodat u ook op de hoogte bent, waar het geld heen gaat en voor degenen die dit project niet kennen of meer willen weten over dit project.

Voor meer informatie, check onze website www.utdoetertoe.nl en onze facebook-pagina.

Graag tot dan !