19e Beekse Bosloop

op woensdag, 02 november 2016. Posted in Sport

Op zondagmorgen 13 november

01112016_Persfoto1_beekse_bosloop_Custom

De Bosloop

Op zondagmorgen 13 november organiseert Achil’87 weer haar jaarlijkse Beekse Bosloop vanuit Hilvarenbeek. Dit is een zogenaamde “Run for Fun”, er vindt namelijk geen tijdmeting plaats. De start en finish bevinden zich op een prachtige plek bij een boerderij camping. Na afloop kan daar gezellig nagepraat worden onder het genot van koffie/thee en een versnapering. Deelname is gratis voor leden van Achil’87 en de deelnemers aan de laatste Start to Run. Niet-leden kunnen een vrijwillige bijdrage geven.

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 4, 8 km of 16 km. Het parcours loopt door de prachtige bossen van Gorp en Roovert. De bossen zijn in dit jaargetijde gehuld in schitterende herfstkleuren. Het parcours is uitgezet langs wandelknooppunten en komt langs de mooiste plekjes.

Lopen in groepen

Alle afstanden worden afgelegd met een groep onder begeleiding van een ervaren trainer/begeleider die het bosgebied goed kent.

Er zijn verschillende tempogroepen voor alle afstanden: een groep die ongeveer 9 km/u loopt en een groep die een looptempo van 10 km/u aanhoudt. Bij de 4 km, die bedoeld is voor de beginnende lopers, is er ook ruimte voor een stukje wandelen en oefeningen onderweg.

Bij de groepen geldt het principe “samen uit samen thuis”, onder leiding van de trainer/begeleider; dit betekent dat er rekening gehouden wordt  met elkaar en dat de aanwijzingen van de trainer/begeleider worden gevolgd..

Tijd en plaats

De starttijd is stipt om 09.00 uur vanaf de boerderij camping ‘Het Achterste Loo’ , Groot Loo 22, 5081 BL Hilvarenbeek.

De deelnemers wordt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Jassen en tassen kunnen veilig achtergelaten worden.

Voor meer informatie kan men de website (www.achil87.nl) raadplegen.