73 kandidaten voor wethoudersvacatures in Hilvarenbeek

op dinsdag, 08 mei 2018. Posted in Gemeente

73 kandidaten voor wethoudersvacatures in Hilvarenbeek
De gemeente Hilvarenbeek zoekt drie wethouders voor de raadsperiode 2018 - 2022. Op de vacature hebben 73 kandidaten gereageerd; waaronder 9 vrouwen en 64 mannen. Onder hen zijn 32 kandidaten met ervaring als wethouder en 24 met andere bestuurlijke ervaring. Drie kandidaten wonen in de gemeente Hilvarenbeek.

De selectieprocedure
Vandaag, dinsdag 8 mei, komt de selectiecommissie voor het eerst bij elkaar. Komende week staat in het teken van de briefselectie. De selectiecommissie bestaat uit voorzitter Gon Boers (HOI Werkt), Jozef van der Maas (HOI Werkt), Jos Abrahams (Gemeenschaps-lijst), Ronald Blok (VVD) en Jan van de Wouw (CDA). De heer Roel Wever van Public Spirit is de onafhankelijke HR-adviseur die de commissie bijstaat.
 
Raadsbrede samenwerking
Met de selectieprocedure voor de wethouders is de gemeenteraad een nieuwe weg ingeslagen. Het is voor het eerst dat in Hilvarenbeek wethouders op deze manier worden benoemd. Een belangrijke stap die hieraan voorafging werd op 17 april 2018 gezet. Toen stelden de partijen uit de gemeenteraad het raadsbreed programma-akkoord vast.