Afscheid van Frans van der Meer als hoofd van de Willibrordus jongensschool

op dinsdag, 09 april 2019. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1057

FR_1057_-_Afscheid_hoofd_der_school_Frans_v.d._Meer_FSD-3825_R

Bijgaande foto is gemaakt bij het afscheid van Frans van der Meer als hoofd van de Willibrordus jongensschool op 1 juli 1963. Ruim 33 jaar, van 1929 tot 1963, leidde hij de jongensschool, die aanvankelijk in ’t Hoekje (in de huidige Heuvelmansstraat) stond en vanaf 1953 in de Molenstraat, waar nu de sporthal Hercules  staat. Frans van der Meer was een notabele in het dorp, een echte heer, die er op stond als zodanig te worden aangesproken. Hij was een strenge meester. Zijn vrouw, mevrouw Van der Meer-Renders, rechts op de foto, was de zus van deken Renders, die pastoor van Oirschot was. Zij gaf ook jarenlang les op de jongensschool. Van der Meer was ook 33 jaar voorzitter van fanfare Sint Willibrordus. Op 1 juli 1963 nam hij ook daar afscheid van. In de Eikelaar kreeg hij een groots afscheid aangeboden, zowel van de school als van de fanfare. Op bijgaande foto, gemaakt door Gust de Vries, bekijkt hij samen met zijn vrouw en kapelaan Langenhoff vermoedelijk het cadeau dat hij van de schoolkinderen heeft gekregen.

Op de foto van links naar rechts zien we Frans van der Meer – mevr. Van der Meer-Renders - kapelaan Langenhoff. Van de schoolkinderen herkennen we Ad van Gestel H.z. (de blonde jongen 6e van links met geruite bloes) en Kees Hendrikx (tweede van rechts).

Veel meer oude zwart-wit foto’s vindt u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Alle 1057 sinds 1978 verschenen Fotorubrieken zijn hier ook te vinden, compleet met de namen. Reageren op deze rubriek kan  via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 504 2413. 
 
Fotostichting Diessen.