Beoogd opvolger Maton doet zijn verhaal in TROS Opgelicht

op zaterdag, 28 februari 2015. Posted in Redactioneel

TROS_Opgelicht_Fam._Kemkes

Menigeen in Diessen heeft zich waarschijnlijk afgevraagd waarom de beoogde overname van de slagerij van Maton nog niet heeft plaatsgevonden.

In het programma TROS Opgelicht van afgelopen dinsdag 24 februari werd een en ander duidelijk. Anna en Henk Kemkes, de beoogde opvolgers van Maton voor de slagerij, zijn opgelicht door een financiële instelling. Slagerij Maton in Diessen werd niet specifiek genoemd; Henk sprak van een slagerij in Brabant, maar de foto's lieten niets te raden over.

Omdat geld lenen bij een bank niet lukte, volgens Henk, ging men in zee met een kredietverstrekker, die toezegde hen wel van dienst te kunnen zijn. Na een aanbetaling werd het overeengekomen bedrag echter niet overgemaakt. Dat overkwam, volgens de makers van het programma, ook een 25-tal andere kredietaanvragers.

Een andere poging tot oplichting die in hetzelfde programma werd genoemd heeft een paar weken geleden ook in Diessen en omstreken gespeeld. Daarbij ontvangen alle personen uit het gekaapte adresboek van iemand een mailtje, zogenaamd van de eigenaar van dat adresboek. In het mailtje staat dat die eigenaar in het buitenland allerlei waardevolle papieren en geld is kwijt geraakt en of je een bepaald bedrag (euro 1.500) kunt overmaken voor kosten voor hotel en terugreis. Het voorgeschoten geld zal zo spoedig mogelijk aan je worden terugbetaald, aldus het mailtje. De eigenaar van het adresboek is echter helemaal niet op reis en is geen spullen kwijt. Als je hierop ingaat ben jij zelf wel je geld kwijt.

Het hele programma is nog terug te zien via:  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/307530/Opgelicht.html of via http://www.npo.nl/opgelicht/24-02-2015/AT_2026219

Bron van de foto: Programma TROS Opgelicht van 24 februari j.l.