Bewoners Julianastraat bij boerenovertrek burgemeester G. Otjens

op maandag, 13 januari 2014. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 921

FR_921_-_Bewoners_Julianastraat_bij_boerenovertrek_Otjens

Deze foto is genomen in 1960 bij gelegenheid van de boerenovertrek van burgemeester G. Otjens van Dongen naar Diessen.  Het gezin Otjens kwam te wonen in Zonnehof, het witte huis naast het Pannenhuis, in de Julianastraat. De buurtgenoten uit  de Julianastraat, allemaal in oude boerenkledij, haalden de familie Otjens in. Vanaf de gemeentegrens bij Huiske ten Halve had men de familie, in een huifkar gezeten, naar café-zaal De Eikelaar begeleid, waar deze foto van enkele oudere bewoners werd gemaakt. Goswinus J.H. Otjens werd op 29 oktober 1909 in Oss geboren en overleed op 6 augustus 1977 te Tilburg. Hij was burgemeester van Diessen van 1960 tot 1973.

Op de foto een aantal oudere bewoners van de Julianastraat in boerenkleding voor De Eikelaar bij de boerenovertrek van burgemeester G. Otjens, 1960.

Van links naar rechts Frans van Gestel (‘de metser’) – Hanneke van Gestel-Aarts – Sjef van Gestel – Marie van Gestel-den Otter – Huub Spieringhs – Kees van Gestel (met bolhoed) – Nellie van Gestel-Schepens – Kees Plasmans – Sjef Vingerhoets – Jo Timmermans (achter met pijp) – Miet Vingerhoets-van Oort.

Veel meer oude foto’s treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen