Bijzondere akoestische muziekavond in the Box in Hilvarenbeek

op maandag, 11 maart 2019. Posted in Jongeren

Op vrijdagavond 15 maart

Dennis-Wels_12

Op vrijdagavond 15 maart is er een bijzondere akoestische muziekavond in The Box met Vincent van Wijnhoven die terugkeert met een nieuwe show naar de zaal waar het 2016 voor hem allemaal begon. Het belooft een show vol verrassingen te worden!!

Naast Vincent van Wijnhoven zal Dennis Wels met zijn prachtige Nederlandstalige liedjes u betoveren. De teksten zijn poëtisch, volwassen en nestelen zich in de ziel. Een vergelijking als 'de Nederlandse Eddie Vedder' is dan ook snel gemaakt.

Vincent van Wijnhoven

De geboren en getogen Hilvarenbekenaar Vincent van Wijnhoven is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Na vele jaren ‘aanklooien’ op bas en gitaar stond hij voor het eerst in 2016 als voorprogramma in The Box. Inmiddels gaat zijn muzikale tijd op aan de band Van Wijnhoven waarin hij samen met zijn broer Ierse folk naar het publiek brengt. Naast de band is hij echter nooit gestopt met zijn eigen solo muziek. Deze is gebaseerd op Ierse folk gegoten in een modern singer-songwriter

jasje. Nu is het tijd om met deze solo setlist terug te komen naar The Box, “waar het 3 jaar geleden begon."

Dennis Wels

Singer/songwriter uit het Brabantse Boxtel. Begonnen als zanger en componist in Americana band King Talula. Brengt vanaf 1999 in eigen beheer solo platen uit. Winnaar van “de kleine prijs van de Meierij” en was in 2001 finalist van “de grote prijs van Nederland”. Brengt sfeervolle luisterliedjes met uitstapjes naar Blues en Americana in de trant van Tom Waits, Mark Lanegan, David Eugene

Edwards , Tom Barman, Zita Swoon en Bruce Springsteen. Maakt o.a. gebruik van banjo, mondharmonica, cajon, dobro en strijkbas. Speelt live vaak als duo met King Talula gitarist Rudy Bressers die tevens verantwoordelijk is voor de productie van de platen. Grote optredens worden vaak met twee extra muzikanten uitgebreid, Merlijn van Minderhout op gitaar en Ed Noyen op bas.

Te boeken als combo, duo en solo met een gemiddelde speelduur van anderhalf uur. Het lijstje verzorgde voorprogramma’s is al een hele mooie. Zo speelde hij voor Danny Vera (de Nederlandse Chris Isaak) waar hij nog steeds een goed contact mee heeft en opende hij tweemaal voor de Zuid-Afrikaanse zanger/dichter Gert Vlok Nel (013/Patronaat). In de Effenaar werd er geopend voor grote held David Eugene Edwards en Woven Hand en in 013 voor Lohues and the Louisiana blues club. Dennis is dit jaar ook geselecteerd voor de Popronde en zal nog op veel plaatsen live te zien zijn.

The Box ligt aan de Bukkumweg 30A in Hilvarenbeek en de entree van deze avond is geheel gratis. Deuren open 20.30u.