Buurtvereniging Echternachstraat heet de nieuwkomers van de Boerenleenbank welkom

op zondag, 24 juni 2018. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1037

FR_1037_-Bestuursleden_Boerenleenbank__buurtgenoten_bij_boerenovertrek_FSD3-1594_M

Op 2 april 1966 verhuisde de Diessense Boerenleenbank met een boerenovertrek van een kantoortje bij de Boerenbond op de hoek Julianastraat/Laarstraat naar een nieuw kantoor aan de Echternachstraat. ‘Kassier’ Harrie van Gils wilde oude tradities graag levend houden en vroeg daarom aan de buurt om de bank over te huizen met een boerenovertrek. Daar had de buurt wel oren naar. De overtrek is helemaal op foto’s vastgelegd. In Hers en geens dur Diessen deel 17 (2009) heeft Resie van Korven-van Gils aan de hand van deze foto’s en herinneringen van buurtbewoners dit folkloristische gebeuren gereconstrueerd. Onderstaand ziet u één van deze foto’s. (Deze foto is onlangs als vergroting geschonken aan Rabobank Hart van Brabant als uitvloeisel van een match tussen Fotostichting Diessen en de Rabobank tijdens de Beursvloer Hilvarenbeek, die Verenigingsraad Diessen op 22 maart 2017 organiseerde.)

 Op de foto van  links naar rechts de bestuurders Jan Reijrink – Frans Hendrikx – Janus van Bijsterveldt – Bord van Gils (vader van kassier Harrie van Gils en voormalig kassier) – Chris Aerts – Harrie van Gils, kassier – An Jansen–Op ‘t Hoog – Riet van Rijthoven – Anna van Rijthoven-Schilders – Cato van Helvoirt-Lommers – Frits Timmermans – Jan Timmermans. Boven: Lina Roozen en Gonnie Timmermans-v.d. Wal.

Reageren?

Dat kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 504 2413. Veel meer oude foto’s van Diessen, Haghorst en Baarschot vindt u op onze site www.fotostichtingdiessen.nl.

Fotostichting Diessen