"Concert op de mert” van Hilvarenbeek

op vrijdag, 08 juni 2018. Posted in Kunst & Cultuur

Door RSO Midden-Brabant en Becadans tijdens Elastiek

IMG_1495_Custom

Na de prachtige première met vele lovende kritieken van afgelopen jaar geven het RSO Midden- Brabant en het Hilvarenbeekse gemengde koor Becadans, op 30 juni a.s. tijdens ELASTIEK wederom een speciaal middag-vullend concert vanaf het hoofdpodium van dit festival op het Vrijthof van Hilvarenbeek.

Het wordt opnieuw een concert in de sfeer van de beroemde Vrijthofconcerten van André Rieu in Maastricht. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Speciaal hiervoor wordt er een groot aantal stoelen geplaatst voor het hoofdpodium. Mensen die het concert zittend willen beluisteren kunnen daarvoor eens stoel reserveren voor slechts € 5,- .

RSO Midden-Brabant vierde vorig jaar het zilveren jubileum en heeft Hilvarenbeek als thuishaven. Het 80-koppige orkest trekt gekwalificeerde muzikanten aan uit heel Midden-Brabant en staat onder leiding van dirigent Maarten Jense. Tijdens hun concerten laat het RSO vooral bekende melodieën horen die Maarten Jense speciaal voor dit orkest gearrangeerd heeft.

Becadans bestaat al sinds 1995 en is inmiddels gegroeid naar een ledental van bijna zeventig mannen en vrouwen. Ze hebben een omvangrijk en gevarieerd repertoire. Van muziek uit de middeleeuwen tot muziek van nu. Het koor staat onder leiding van Marijke Schoutens.

De beide dirigenten zullen gezamenlijk de muzikale leiding hebben over dit grootse muzikale gebeuren.

Afwisselend concert met een aantal gastmuzikanten

Voor dit Vrijthofconcert is weer echt alles uit de kast getrokken. Net als in 2017 zullen er ook nu een aantal optredens zijn door en met verschillende gastmuzikanten, zoals de doedelzakspelers Lieke van Hoof en Huub Spieringhs. Ook Huub de Bruijn, die vaak Argentijnse liederen zingt, is weer aanwezig. Harrie Al en Michiel van der Sanden zullen Brabantse en ook Hilvarenbeekse liederen ten gehore brengen en een omvangrijke Jachthoorngroep zal te beluisteren zijn. Het publiek zal kunnen genieten van de vele bekende melodieën die over het Vrijthof zullen klinken door de ruim 160 muzikanten. Er zijn natuurlijk momenten waarbij men kan meezingen en/of dansen die worden afgewisseld met prachtige klanken op bij weg te dromen.

Kaarten voor de zitplaatsen zijn voor € 5,- te koop bij Primera Peter Swaanen, De Gouden Carolus en CC Elckerlyc in Hilvarenbeek. Zorg dat u ze op tijd in uw bezit heeft zodat u in de juiste sfeer kunt genieten!!