De gemeente Hilvarenbeek heeft een afval-app

op vrijdag, 19 april 2013. Posted in Gemeente

De gemeente Hilvarenbeek heeft een afval-app
Inwoners van de gemeente Hilvarenbeek die willen weten welke afvalsoort wanneer wordt ingezameld in hun straat, hoeven alleen maar op hun smartphone of tablet te kijken. De gemeente heeft namelijk sinds kort een eigen afval-app, de Afvalwijzer genaamd. Deze slimme app is gratis te installeren op smartphone of tablet. Het grote voordeel hiervan is dat inwoners automatisch een bericht krijgen als zij een container aan straat kunnen zetten.
Wethouder Jan van Doormaal is bijzonder blij met deze nieuwe service voor de inwoners: "Wij vinden het belangrijk dat inwoners hun afval goed scheiden, maar niet iedereen vindt het schema in de papieren Afvalwijzer even handig. Tegenwoordig beschikken de meeste mensen over een smartphone (Android, iPhone) of iPad en wat is er handiger dan dat je via dit apparaat een halve dag van tevoren een berichtje krijgt dat je de restafval of gft-container aan straat kunt zetten? Of wanneer je plastic afval kunt aanbieden? We hopen dat heel veel mensen plezier zullen hebben van deze nieuwe service!"
 
Downloaden gratis app
Bezitters van een iPhone, iPad, Androidtoestel of Windowsphone kunnen de AfvalWijzer app gratis downloaden uit de app-winkel (App Store, Google Play, Play Store of Windows Store). Voor alle andere smartphones is de mobiele website www.mijnafvalwijzer.nl beschikbaar. Na invoering van de postcode en het huisnummer is in één oogopslag te zien wanneer de gft-container, de restafvalcontainer of de Plastic Hero-zakken buiten moeten. Geen ingewikkelde schema's dus.
Op www.hilvarenbeek.nl is te lezen hoe inwoners de automatische berichten kunnen instellen. Ook staat daar een telefoonnummer dat inwoners kunnen bellen als zij vragen hebben over de app.