Dé Muzikale Afsluiter 2019 in The Box

op woensdag, 25 december 2019. Posted in Kunst & Cultuur

Op 28 december in The BOX

Schorry_Molly21_Custom

The Night of The Promos; dé muzikale afsluiter van 2019 in The Box in Hilvarenbeek. Zaterdag 28 december is het zover. Drie bands hebben de handen ineengeslagen om een geweldig evenement te organiseren nog vlak voor het einde van het nieuwe jaar.

Een topavond voor elke muziekliefhebber. Deze avond zullen er tevens beeld- en geluidsopnames gemaakt worden voor nieuw promomateriaal. Dus wie weet, zie je jezelf straks wel terug in één van de promofilmpjes! Het zal een feestelijke avond worden. We rollen de rode loper voor je uit en bij binnenkomst ontvang je een lekker glaasje bubbels. Het muziekgenre is zeer uiteenlopend, van folkpunk, naar ruwhouten brabocano tot rock ’n roll. Een van de bands die de 28e het podium gaan betreden en die we graag aan jullie voorstellen is Schorry Molly. Schorry Molly is een energieke tribute band met slechts één doel: Feesten! Want dat is waar hun Amerikaanse voorbeeld Flogging Molly om bekend staat. Met hun knallende folkpunk blijft niemand stilstaan. Hun muziek kan omschreven worden als een mengeling van punkrock en Ierse folk die duidelijk is geïnspireerd door de, in de jaren 80 immens populaire Ierse band, The Pogues. Ook zijn er overeenkomsten te horen met de muziek van Dropkick Murphys,. Alle bandleden van Schorry Molly zijn woonachtig in Brabant, waarvan de meeste roots in Hilvarenbeek liggen, in tegenstelling tot hun Amerikaanse helden. De band is een geweldige mix van topmuzikanten uit bands zoals LQR, Ogham & The Tuesdays. Net zoals Flogging Molly bestaat Schorry Molly uit 7 bandleden; 6 mannen en een vrouw. Een zanger, twee gitaristen; elektrisch, slaggitaar & mandoline, een basgitarist, een accordeonist, drummer en een violiste. Het dak gaat er gegarandeerd af met deze band!

Ook de Tilburgse singer-songwriter André van den Boogaart zal deze avond zijn nummers ten gehore gaan brengen met een speciaal voor deze avond samengestelde band. Maar ook gaan ze een bijzonder nummer opnemen. We hebben André gevraagd wat dat precies inhoudt: ‘Humanisten uit Tilburg (H.U.T.) is een muzikaal collectief van oud-leden van Ping Pong Poëzie. Een van de projecten die ze hebben verzonnen is om alternatieve carnavalsmuziek te maken en die te presenteren. Ik ben deze uitdaging aangegaan en zal deze 28 december gaan spelen en het wordt meteen live opgenomen (audio/beeld) met een aantal Tornado's en een aantal leden uit de altijd feestelijke band Straf!’, aldus Andre. André en zijn ‘straffe mannen’ zullen ook nummers uit zijn eigen repertoire ten gehore gaan brengen in deze unieke bezetting! Dit mag je zeker niet missen!

Ook zullen Juicy Lucy and the Woodpeckers deze avond van zich laten horen! Ze hebben afgelopen jaar al op menig festival gespeeld en diverse kroegen onveilig gemaakt! Want waar Juicy Lucy and the Woodpeckers zijn, is het feest! Lucy wordt bijgestaan door haar Woodpeckers en samen knallen ze van het podium af. Lekkere opzwepende Rock ‘n Roll is hun uitgangspunt maar ook uitstapjes richting country, blues, rock en zelfs pop. En dat alles in een heerlijk Juicy Lucy sausje met een rockabilly beat wat hun covers ook uniek en ‘one of a kind’ maakt. Het dak gaat er zeker af met deze band dus trek je dansschoenen maar vast aan, want zoals ze zelf ook zeggen: ‘Er mag gedanst worden jaaaaaa!!!!!!!’ Mis het niet,

The Night of the Promos, 28 december in The Box Hilvarenbeek, Bukkumweg 30a. De volgorde van het programma blijft geheim. De hele avond is meer dan de moeite waard dus kom op tijd en zorg dat je de bubbels niet mist! De zaal is open vanaf 20.00 uur en de entree is gratis.